Volkswagen Virtus: model dedicat pieței din India

Volkswagen a lansat a doua generație a sedan-ului Virtus, un model dedicat piețelor emergente disponibil momentan pe piața din India.

Grupul Volkswagen a investit mult în piața din India pentru care a creat o serie de modele specifice, care nu se regăsesc în oferta europeană a constructorului. Skoda are în gamă modelul Slavia, lansat în noiembrie 2021, iar Volkswagen folosește aceeași rețetă pentru noul model Virtus.

Volkswagen Virtus pentru piața din India

Este a doua generație a acestui model, iar noul Virtus utilizează acum platforma dedicată MQB-A0-IN, arhitectură utilizată și de modelul Skoda Slavia. Cele două modele au același ampatament: 2651 mm. Noul Volkswagen Virtus are 4561 mm lungime, 1752 mm lățime și 1507 mm înățime. Sedanul este practic având un portbagaj cu un volum de 521 litri.

Practic, Virtus este un Polo Sedan, iar Slavia o versiune sedan a modelului Fabia. În trecut Grupul Volkswagen a comercializat versiunile sedan de clasă mică și în Europa, acestea fiind un rival direct pentru Dacia Logan, dar VW nu are momentan planuri să aducă noul model Virtus în Europa.

Pe piața din India, noul sedan Volkswagen va putea fi comandat cu motorul 1.0 TSI cu trei cilindri de 115 CP sau propulsorul 1.5 TSI de 150 CP și 250 Nm. Propulsorul cu trei cilindri este asociat cu o transmisie manuală cu șase trepte sau, opțional, o cutie automată cu șase trepte. Motorul mai puternic poate primi și cutia automată DSG cu șapte trepte. Virtus va fi disponibil în echipările Dynamic Line, Performance Line și în echiparea de top GT.

Via Volkswagen

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top