Volvo Cars – DRIVe Towards Zero

Volvo

Volvo Cars – DRIVe Towards Zero. DRIVe Towards Zero reprezintă viziunea Volvo Cars în a dezvolta autoturisme ale căror emisii de noxe cu impact negativ asupra mediului înconjurător să tindă spre zero.

Volvo Cars face în mod constant paşi siguri în construcţia de noi modele care sunt pe placul ecologiştilor. Cel mai bun exemplu este o gamă întreagă de modele diesel capabile de nivele foarte joase de emisii CO2, gamă comercializată sub umbrela DRIVe.

În acelaşi timp strategia ambiţioasă îndreptată către electrificarea modelelor Volvo va avea ca rezultat introducerea pe piaţă, la începutul anului 2012, a modelelor C30 Electric şi V60 Plug-in Hybrid. Intre anii 2006 şi 2014 compania Volvo Cars investeşte 15 miliarde de coroane suedeze (în jur de 1.6 miliarde de Euro) în cercetare şi dezvoltare cu scopul de a reduce consumul de carburanţi şi emisiile de noxe în întreaga gamă de modele comercializate.

Tradiţie în fenomenul ECO Dedicarea companiei Volvo Cars în protejarea mediului înconjurător datează încă din anii 70’ şi cuprinde întreg ciclul de viaţă al produselor sale, de la faza de design, dezvoltare şi producţie, până la utilizare, service şi reciclare.

Volvo Cars – DRIVe Towards Zero

Legat de acest aspect, obiectivul principal pe parcursul acestor etape îl constituie utilizarea eficientă a energiei şi resurselor disponibile, reducerea emisiilor şi folosirea materialelor antialergice în interiorul tuturor autoturismelor Volvo. În 2008 Volvo a introdus emblema DRIVe, un simbol al dedicării colective a companiei Volvo Cars către o industrie auto mai verde.

Acest simbol reflectă atât angajamentul companiei către mobilitate durabilă şi emisii zero cât şi promisiunea de îmbunătăţire constantă a performanţelor în acest sens.Trei zone principale de dezvoltare Volvo urmăreşte trei zone principale pentru a reduce impactul produselor sale asupra mediului: creşterea eficienţei motorizărilor, combustibilii regenerabili şi electrificarea.

Volvo Cars

Aceste trei piste vor coexista şi varia în importanţă în strategia Volvo pentru următorii ani, cu scopul de a reduce treptat consumul de carburant şi emisiile de noxe la nivelele solicitate de autorităţi, clienţi şi mediu. Motorizări diesel eficiente C30, S40 şi V50 reprezintă în prezent cele mai economice modele DRIVe, cu un consum mediu de 3.8l/100 km şi emisii CO2 de până la 99 g/km.

Volvo Cars este de părere că cel mai eficient mod de a reduce emisiile totale de dioxid de carbon

Volvo Cars este de părere că cel mai eficient mod de a reduce emisiile totale de dioxid de carbon generate de gama sa de modele pe termen scurt este reducerea consumului de combustibil pentru motorizările diesel şi benzină comercializate. Acest lucru este posibil deoarece reducerea emisiilor pentru maşinile vândute în volume mari va avea un efect total mai mare şi va aduce mai multe rezultate favorabile pe termen scurt decât reducerile mari de CO2 pe volume mai mici vândute.

În acest sens Volvo va introduce în următorii ani motorizări diesel din ce în ce mai eficiente şi tehnologie Start/ Stop pe întreaga gamă de modele comercializate.Combustibili regenerabili Volvo oferă modele alimentate cu benzină, diesel, etanol şi gaz natural sau biogaz.

Modelele Volvo Flexifuel, cele care practic merg atât cu benzină cât şi cu bioetanol, constituie în momentul de faţă una dintre cele mai diverse oferte din piaţă. În următorii ani o a doua generaţie de biocombustibili (diesel sintetic, spre exemplu) va putea fi folosită în autoturisme Volvo.

Volvo Cars

Hibrizi şi maşini electrice. plug-în electrici Volvo, adică maşini care pot fi reîncărcate cu ajutorul unei prize normale. Aceste maşini sunt puse în mişcare atât de un motor convenţional cât şi de un motor electric alimentat de un pachet de baterii.

Sursa principală de alimentare şi propulsie o reprezintă energia electrică

Sursa principală de alimentare şi propulsie o reprezintă energia electrică, iar motorul diesel intră în acţiune doar atunci când distanţa parcursă este mai mare decât cea asigurată de autonomia bateriei . Pentru distanţe scurte sau condus în oraş este mai mult ca sigur că maşinile alimentate pur electric vor fi mai solicitate. Volvo are soluţii şi în acest sens. Proiectul Volvo C30 Electric a atras atenţia presei internaţionale.

Compania Volvo Cars a primit deja cereri din partea unor clienţi potenţiali din SUA, însă primul client confirmat va fi în Suedia. Un alt model este V60 Plug-in Hybrid un autoturism cu propulsie electrică/diesel capabil de un consum mediu de carburant de doar 1.9l/100 km şi emisii CO2 sub 50g/km.

Acesta cumulează cele mai bune caracteristici din trei tipuri auto diferite într-una singură : un sport-wagon atractiv şi eficient în utilizare. Șoferul unui astfel de autoturism va beneficia de toate avantajele unei masini stilate, versatile, capabile de performanţe dinamice şi va avea în acelaşi timp posibilitatea de a parcurge până la 50 de kilometri doar pe resurse energetice pure.

„Suntem încrezători că 95g CO2/km până în 2020 reprezintă un obiectiv just pentru toate ţările Uniunii Europene. Totuşi, atingerea acestui obiectiv depinde foarte mult şi de concluzia discuţiilor privind ciclul de conducere în Europa. Modul în care electricitatea şi biocombustibilii vor fi valorificate pe parcursul acestui ciclu reprezintă una dintre problemele cruciale ce trebuie soluţionate „ declară Peter Mertens, Senior Vice President, Research & Development la Volvo Car Corporation.

Volvo Cars

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Second hand - Citroen C4 Cactus autoexpert.ro

Second Hand – Citroen C4 Cactus

Aspectul atipic și confortul desăvârșit te fac să te atașezi de el. Dar performanțele și finisajele lui C4 Cactus puteau fi mai

Scroll to Top