Volvo City Safety primește calificativul Euro NCAP Advance

Calificativul Euro NCAP Advance pentru tehnologie inovatoare și revoluționară în materie de siguranță a fost acordat pentru prima dată în cadrul Salonului Auto Internațional de la Paris pentru sistemul Volvo City Safety.

Calificativul Euro NCAP Advance a fost acordat in premiera mondiala pe 01 Octombrie in cadrul Salonului Auto International de la Paris. Acesta face parte din sistemul curent de evaluare Euro NCAP in cadrul caruia modelele auto sunt testate in diferite situatii si apoi clasificate pentru siguranta cu pana la cinci stele Euro NCAP. Metoda utilizata pentru evaluare este fundamentata pe datele stiintifice furnizate de producatorii auto care apoi sunt analizate de o comisie de experti desemnata de Euro NCAP. Doar sistemele de siguranta disponibile pe modele deja testate fizic Euro NCAP sunt eligibile pentru acest premiu.

“Suntem foarte recunoscatori. Am lucrat foarte mult pentru ca sistemele de siguranta activa sa fie incluse in criteriile de evaluare Euro NCAP”, declara Thomas Broberg, Consultant Senior pentru Siguranta, Volvo Cars.
 
Compania Volvo Cars a facut demersuri pentru ca Euro NCAP sa tina cont si de sistemele active de siguranta in evaluarea generala a modelelor auto.

“Euro NCAP Advance este fara indoiala un prim pas in directia dorita si un complement excelent al evaluarii fizice prin crash-test”, declara Thomas Broberg, care a fost desemnat sa primeasca premium in cadrul Salonului Auto de la Paris.
 
Franare automata

Sistemul Volvo City Safety a fost prezentat pentru prima data in anul 2008 ca echipament standard pe modelul Volvo XC60. La viteze de pana la 30km/h sistemul franeaza automat masina in situatia in care soferul este neatent si nu reactioneaza la timp atunci cand vehiculul din fata incetineste sau opreste brusc. Coliziunile frontale la viteze mici reprezinta mai mult de jumatate din totalul coliziunilor auto. La viteze sub 15km/h sistemul City Safety poate evita complet impactul iar la viteze intre 15km/h si 30 km/h sistemul reduce semnificativ viteza masinii si astfel efectele negative ale coliziunii.
 
Volvo City Safety a beneficiat de atentia mass-media la nivel mondial si a fost rasplatit cu numeroase premii de catre presa de specialitate. Printre acestea se numara : premiul Paul Pietsch acordat de publicatia auto germana Auto Motor und Sport, Best Safety Choice acordat de institutul spaniol de siguranta Centro Zaragoza precum si premiul american Traffic Safety Achievement.
 
City Safety este in acest moment dotare standard atat pentru modelul XC60 cat si pentru pentru recent lansatele S60 si V60.
 
Euro NCAP reprezinta programul european de evaluare a performantei auto in materie de siguranta si a fost fondat in anul 1997. Euro NCAP publica rapoarte de siguranta pentru modele noi auto si acorda “stele de siguranta” functie de modul in care vehiculele se comporta in diferite teste specifice.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Renault Trafic E-Tech Electric AutoExpert.ro

Test drive Renault Trafic E-Tech Electric

Renault își electrifică toată gama de vehicule comerciale. Ultimul pas al procesului se numește Trafic E-Tech Electric. L-am testat în Bordeaux, și

Scroll to Top