Volvo continuă tradiția break: noul V60 sports wagon

Versiunea break a lui S60 a fost prezentată în premieră la Salonul Auto de la Paris sub indicativul V60.

“Clientul tipic pentru acest sports wagon este clientul de S60 care isi doreste ceva mai mult spatiu si flexibilitate fara a compromite insa designul sportiv si proprietatile dinamice in condus” declara Gerry Keaney, Vicepresedinte Marketing Sales & Customer Service Volvo Cars.

Mai mult coupe decat estate

Forma pronuntata de pana si linia subtire a plafonului noului V60 sunt urmate de profilul umerilor specifici pe ambele laturi ale masinii dand nastere astfel unei linii dinamice “double wave” ce incepe de la nivelul farurilor fata si se deruleaza lin pana in spate, la nivelul stopurilor.

“ Din punct de vedere al designului obiectivul nostru a fost sa facem masina sa semene cat mai mult cu un coupe mentinand in acelasi timp spatiul folositor din spate. Sports wagon-ul nostru nu a fost creat pentru a concura cu masina Estate traditionala.” declara Örjan Sterner, Sef Design Exerior pentru noul Volvo V60.

Siguranta de inalta clasa

Noul V60 este dotat cu sistemul City Safety in echipare standard. Sistemul “City Safety” de evitare a coliziunilor de la viteze mici este similar celui oferit pe XC60 si S60. V60 poate detecta un vehicul aflat în miscare sau stationar, si poate frâna automat masina cât de mult posibil de la maxim 30 km/h pentru a minimaliza sau chiar evita un accident.

Sistemul Pedestrian Detection introduce o tehnologie revolutionara de siguranta preventiva. Sistemul utilizeaza un senzor radar care impreuna cu o camera montata in partea superioara a parbrizului detecteaza si memoreaza pietonii aflati in vecinatatea masinii. In situatia in care coliziunea este considerate iminenta sistemul franeaza automat masina limitand si, functie de viteza autoturismului, chiar evitand accidentul.  Pedestrian Detection este ofertat optional impreuna cu sistemul de avertizare a coliziunilor Collision Warning si pilotul automat adaptiv.

Siguranta copiilor

Noul Volvo V60 poate fi echipat cu scaune pentru copii integrate in bancheta spate, stanga/dreapta pe doua trepte de inaltime. Aceasta solutie, unica in piata, permite ajustarea banchetei spate (stanga/dreapta) functie de varsta copiilor, pentru a permite acestora sa se bucure de peisajul din exteriorul masinii si in acelasi timp sa fie cat mai efficient protejati. Pozitia cea mai joasa este destinata copiilor cu inaltime cuprinsa intre 115cm – 140cm si greutate intre 22kg-36kg, in timp ce pozitia cea mai de sus este destinata celor mai mici, cu inaltime intre 95cm-120cm si greutate intre 15kg si 25kg.

Din punct de vedere al motorizarilor, V60 ofera pentru inceput trei motorizari pe benzina si doua diesel.

Motorizarile pe benzina sunt : T6 AWD, 3 litri cu sase cilindri în linie, turbo cu 304 CP, 2.0 GTDi, turbo, în patru cilindri, 203 CP si noul 1.6GTDi, in patru cilindri, 150cp (T3) sau 180 cp (T4). Motorizarea 2.0T va beneficia si de 240 cp / 320Nm sub denumirea T5.
Motorizarile diesel sunt :  D5 de 2.4 litri, în cinci cilindri cu 205 CP si D3 , doi litri si 163 CP. Ambele motorizari diesel pot fi comandate cu transmisie manuala sau automata in 6 trepte de viteza. Motorizarea diesel D5 poate fi comandata atat cu tractiune fata cat si cu tractiune integrala.

Noul Volvo V60 este ofertat in Romania cu preturi incepand de la 29.760 Euro (inclusiv Tva) si va putea fi testat la reprezentantele Volvo autorizate incepand cu luna Noiembrie.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top