Volvo a lansat noul V60

Volvo V60

Volvo a prezentat în această după-amiază, așa cum anunțase printr-un teaser, noul V60 cu cinci uși, break-ul său premium de dimensiuni medii. Evenimentul a avut loc, după cum au ținut să precizeze oficialii mărcii, ”în habitatul natural” al mașinii, pe o alee dintr-un cartier rezidențial al capitalei Suediei, Stockholm.

Volvo V60

Intenția a fost de a evidenția tradiția Volvo în acest segment, dar și versatilitatea acestui estate premium, capabil să satisfacă nevoi diverse și realitățile din viața familiei moderne. ”Șoferii mașinilor estate de familie sunt clienți importanți pentru noi și așa au fost mereu de-a lungul timpului. Noul V60 onorează și duce mai departe această tradiție”, a precizat Håkan Samuelsson, Președinte și CEO al Volvo Cars.

Noul V60 este construit, așa cum aminteam deja în urmă cu câteva zile, atunci când a apărut acel film teaser, pe platforma Scalable Product Architecture (SPA), arhitectură folosită și în construcția modelului XC60 și a celor patru modele din seria 90, vârful gamei producătorului nordic. De altfel, aceasta reprezintă un element cheie pentru vânzările record și performanțele din ultimii ani ale lui Volvo.

Modelul stabilește noi standarde în segment preluând de la aceste modele și celelalte atribute: interior luxos, spațiu generos, conectivitate avansată, cele mai recente sisteme de asistență pentru șofer și tehnologiile de siguranță care au făcut din XC60 mașina cu cel mai mare punctaj absolute la testele desfășurate de EuroNCAP în 2017.

La acest din urmă capitol, noul V60 întărește poziția Volvo Cars ca lider al industriei, grație unei liste care include, în standard, între altele, tehnologia City Safety Autobrake, care folosește frânarea automată și sistemele de detecție pentru a oferi asistență la evitarea potențialelor coliziuni și este singurul sistem de pe piață care poate recunoaște pietoni, cicliști și animale mari. În premieră mondială, City Safety acționează acum frânarea automată pentru a diminua efectele coliziunilor cu mașinile care circulă din sens opus..

Sistemul Pilot Assist – care oferă șoferului suport la virare, accelerare sau frânare pe drumuri bine marcate la viteze de până la 130 km/h – a fost îmbunătățit cu performanțe la viraj în curbe. De asemenea, V60 include Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation și alte sisteme de asistență la virare. Sistemul opțional Cross Traffic Alert cu frânare automată îmbunătățește siguranța pentru pasagerii mașinii și ceilalți participanți la trafic.

În plus, platforma SPA este ideală pentru versiunile electrificate, și îi permite lui Volvo să-și atingă obiectivul pe care și l-a propus, de a oferi astfel de variante pentru toate modelele noi începând cu 2019. V60 vine cu două opțiuni de motorizări plug-in hybrid: varianta de motor pe benzină cu T6 Twin Engine AWD, care generează 340 CP, și varianta de motor pe benzină cu T8 Twin Engine AWD, care generează 390 CP. Gama de motoare este completată de versiuni pe benzină T5 și T6, dar și diesel D3 și D4.

În premieră pentru segment, clienții pot accesa noul V60 prin serviciul de abonare premium Volvo Cars numit Care by Volvo*, care oferă accesul la o mașină printr-un abonament cu o sumă fixă lunară în locul deținerii automobilului. Prin Care by Volvo, să ai o mașină devine la fel de transparent și de simplu ca deținerea unui telefon mobil. Acesta este disponibil pentru moment în Germania, Italia, Norvegia, Polonia, Spania, Suedia, Regatul Unit al Marii Britanii și SUA.

Volvo V60 beneficiază de sistemul de infotainment Sensus, perfect compatibil cu Apple CarPlay, Android Auto și 4G, menținând șoferul permanent conectat. Sistemul este controlat cu ajutorul unui ecran tactil similar unei tablete care combină funcțiile mașinii, navigarea, serviciile de conectivitate și aplicațiile de entertainment.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Coperta AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Revista AutoExpert nr. 249, noiembrie 2023

Paza bună trece primejdia rea. Deci, ”cumpără ACUM” (vorba teleshoppingului) revista AutoExpert nr. 249, înainte de a dispărea de la chioșcurile de

Car Of The Year 2024 - COTY

Car Of The Year 2024: Iată finalistele

Juriul competiței anuale internaționale Car Of The Year a anunțat finalistele ediției care va premia cea mai bună mașină a anului 2024.

Scroll to Top