Volvo livrează primele mașini autonome

Volvo mașini autonome

Volvo a demarat un proiect ambițios, în cadrul căruia va livra 100 de mașini autonome unor clienți de rând din Goteburg, Suedia.

Acasă la Volvo, clienții vor conduce prototipurile în condiții de zi cu zi, inclusive pe rute prestabilite de 50 de kilometri, acolo unde vehiculele vor putea fi utilizate în modul autonom fără nicio intervenție umană.

Volvo mașini autonome (6)GALERIE FOTO

Volvo a livrat deja prima mașină autonomă, un XC90, unor familii care participă la acest proiect, Hain și Simonovski. Reprezentanții producătorului auto explică faptul că este vital să implici oameni de rând în acest proiect de dezvoltare a tehnologiei de rulare autonomă. Alte trei familii se află pe lista de așteptare și își vor primi mașinile care se conduc singure la începutul lui 2018. Pe parcursul următorilor patru ani, 100 de oameni vor fi implicați în proiectul desfășurat sub denumirea “Drive Me”. Volvo plănuiește să demareze programe similare și în alte țări, Marea Britanie și China aflându-se și ele pe listă.

VIDEO

Volvo speră să lanseze prima mașină autonomă în 2021, cu abilități de rulare autonomă de nivelul 4, ceea ce înseamnă că va putea gestiona diverse situații de trafic, la fel cum o fac prototipurile din cadrul proiectului “Drive Me”. Un șofer trebuie să […]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top