Volvo Lounge Console Concept – interior de avion pentru automobile

Volvo XC90 Excellence Lounge Concept

 

Până unde ai putea merge pentru a le face pe plac clienţilor, dacă te numeşti Volvo şi eşti un producător auto cu o personalitate puternică? Până într-acolo încât ai schimba radical o caracteristică întâlnită la mai toate automobilele de pe planetă.

Nu, nu este o exagerare. Volvo a prezentat la salonul Auto de la Shanghai un concept botezat Lounge Console. Foarte pe scurt, este vorba de o consolă multi-rol, care ia locul pasagerului din dreapta pentru a-i face viaţa mult mai frumoasă ocupantului corespondent de pe banchetă. O dotare premium, fără doar şi poate, ba chiar extravagantă.

Acum, dacă acest concept ar fi fost prezentat oriunde altundeva în lume, nu ar fi mirat la fel de tare precum a făcut-o prezenţa sa la Shanghai. Se ştie că asiaticii nu sunt chiar cei mai corpolenţi reprezentanţi ai speciei umane, deci totul se reduce, până la un punct, la un soi de megalomanie. Dar nu în totalitate, pentru că, să nu uităm, Volvo este… acasă, în China, judecând după culoarea banilor din companie, deci este oarecum logic să te prezinţi cu ceva revoluţionar la spectacolul de casă.

Volvo XC90 Lounge Console

Revenind însă la subiectul nostru, Volvo Lounge Console Concept este un suport de lux. Un dispozitiv modulabil, reglabil, care poate fi folosit ca măsuţă, birou, suport pentru picioare în cazul deplasărilor lungi (asemenea scaunelor din avioanele private), are oglindă şi, peste toate, un aspect rafinat, demn de un automobil premium. Am uitat să precizez că este dotat cu un ecran de 17 inch (tactil), un mic compartiment pentru depozitarea obiectelor de valoare şi un suport în care şeful celui de la volan îşi poate depozita încălţările, pentru a se simţi cât mai comod, cât mai ca acasă în Volvo-ul său.

Volvo XC90 Lounge Console

Am precizat că deocamdată se află la stadiul de concept, dar niciuna dintre caracteristicile sale constructive nu este complicat de implementat în producţia de serie. Semnale pozitive sigur vor apărea după Salonul de la Shanghai, deci, personal, pariez pe o versiune de serie ce va fi oferită, cel mai probabil, drept opţiune. Rămâne doar ca pasagerul de pe bachetă, în cazul nefericit al unui accident rutier, să poarte centură de siguranţă. Altfel, s-ar transforma fără voie în proiectil lansat prin parbrizul noului Volvo XC 90, căci acesta a fost automobilul folosit drept suport pentru prezentarea lui Lounge Console Concept.

Urmăriţi aici un film de prezentare:

Adaugati comentariu