Volvo P1800 revine: serie limitată la 60 de ani de la lansare?

Volvo P1800 remake

Față de modelul original, prototipul camuflat are câteva elemente importante diferite cum ar fi aripile mai late, o bară inferioară modificată cu o nouă admisie și jante moderne.

Deși deocamdată este doar un zvon, sunt informații că Volvo vrea să celebreze aniversarea de 60 de ani a lui Volvo P1800 cu un remake dar nu este clar în acest moment dacă va exista o serie limitată sau nu.

Mașina camuflată fotografiată este producție 1964 și culoarea originală este roșu, fiind proprietatea lui Mattias Evenson, șeful departamentului de dezvoltare motoare la Cyan Racing, divizia de motorsport a lui Geely.

Revista Autocar informează că Evensson a cumpărat mașina de la Jonas Christian Dahl, proprietarul brandului Polestar din 2004 în 2015, când brandul Polestar a fost preluat de Volvo.

Faptul că mașina aparține unui executiv de la Geely ne-ar putea duce cu gândul că este un proiect personal sau un exemplar unic. Însă faptul că acesta este testat sub camuflaj ne poate duce cu gândul și la o producție de serie mică.

Un purtător de cuvânt de la Volvo UK contactat de revista Autocar a refuzat să comenteze.

Volvo P1800 este un coupe 2+2 locuri cu transmisie spate produs din 1961 până în 1973. Volvo P1800 a devenit celebru după apariția în serialul TV Sfântul condus de Roger Moore.

Sursa: Autocar

Adaugati comentariu