Volvo S60 renunță la motorul diesel

Volvo S60 gama

Noul Volvo S60 va fi primul model al constructorului suedez care nu va mai avea motoare diesel în gamă. Este primul pas făcut de Volvo către un portofoliu alcătuit doar din mașini cu emisii reduse.

Începând cu 2019, toate modelele Volvo noi vor fi disponibile cu sistem de propulsive hibrid și motor pe benzină, plug-in hibrid și motor pe benzină sau full electric. Volvo devine astfel primul producător auto care ia startul în cursa electrificării complete a produselor sale.

“Viitorul nostru este electric și nu vom mai dezvolta noi generații de motoare diesel”, spune Håkan Samuelsson, președinte și CEO al Volvo Cars. ”Vom renunța treptat la mașini care au doar motor cu combustie internă, înlocuindu-le cu versiuni hibride cu motor pe benzină ca opțiune tranzitorie în drumul nostru către electrificarea completă. Noul S60 reprezintă următorul pas în acest angajament.”

Obiectivul Volvo este de oferi o gamă în care mașinile electrice să reprezinte 50% până în 2025, au anunțat șefii companiei la Salonul Auto de la Beijing de anul acesta. China este cea mai importantă piață pentru mașinile electrice.

Volvo S60 plug in hybrid

Noua limuzină de clasă medie Volvo S60 este construită pe platforma SPA (Scalable Product Architecture), care stă la baza modelelor din seriile 60 și 90.

În momentul lansării, noul S60 va fi disponibil cu motoare pe benzină cu patru cilindri Drive-E, dar și în două versiuni plug-in hibrid cu motor pe benzină. Anul viitor, în gamă își vor face apariția versiunile mild hybrid.

Volvo demarează producția noului S60 în această toamnă, la noua uzină din Charleston, Carolina de Sud, singura care va produce limuzina de clasă medie, modelele construite în Statele Unite ale Americii fiind comercializate în întreaga lume.

Adaugati comentariu