Volvo S60 si V60 finaliste in competitia Car of The Year 2011

Pe data de 29 Noiembrie 2011 cei 58 de membri ai juriului CotY 2011 vor desemna castigatorii competitiei anuale europene. Cele mai noi modele Volvo, S60 si V60 au marea onoare de a se afla printre primele sapte preferate ale juriului.

Cele sapte finaliste CotY 2011 in Europa sunt : Alfa Romeo Giulietta, Citroën C3/DS3, Dacia Duster, Ford C-Max/Grand C-Max, Nissan Leaf, Opel Meriva si Volvo S60/V60.

“ Noul Volvo S60 a fost <<sculptat pentru a te misca>>! Arata si se conduce ca nici un alt Volvo de pana acum, si tehnologia avansata te va ajuta sa fii mai in siguranta si mai increzator la volan”, a declarat Stephen Odell, Presedinte Volvo Cars. “Clientii acestui segment isi doresc un design emotional si sportiv, si caracteristici dinamice de condus. S60-ul le inglobeaza pe toate. Suntem convinsi ca va fi una dintre cele mai notabile prezente din segment” spune Stephen Odell.

” Competitia este foarte puternica iar clientii stiu exact ceea ce isi doresc. Principalele atuuri sunt: experienta emotionala, designul sportiv si caracteristicile dinamice de condus. Succesul in acest segment va insemna foarte mult in ceea ce reprezinta brandul Volvo si suntem convinsi ca Noul S60 va fi unul dintre cei mai puternici competitori” a declarat Stephen Odell.

La fel ca si sedanul S60, Noul Volvo V60 este impachetat cu solutii high-tech care ajuta activ soferul sa evite accidente si, in situatia in care acestea nu pot fi evitate, sa ajute la protejarea pasagerilor. Tehnologia de siguranta incorporata de model contribuie de asemenea la completarea sigurantei pietonilor si celorlalti participant la traffic.

Noul V60 este dotat cu sistemul City Safety in echipare standard. Sistemul “City Safety” de evitare a coliziunilor de la viteze mici este similar celui oferit pe XC60 si S60. V60 poate detecta un vehicul aflat în miscare sau stationar, si poate frâna automat masina cât de mult posibil de la maxim 30 km/h pentru a minimaliza sau chiar evita un accident.

Sistemul Pedestrian Detection introduce o tehnologie revolutionara de siguranta preventiva. Sistemul utilizeaza un senzor radar care impreuna cu o camera montata in partea superioara a parbrizului detecteaza si memoreaza pietonii aflati in vecinatatea masinii. In situatia in care coliziunea este considerate iminenta sistemul franeaza automat masina limitand si, functie de viteza autoturismului, chiar evitand accidentul.  Pedestrian Detection este ofertat optional impreuna cu sistemul de avertizare a coliziunilor Collision Warning si pilotul automat adaptiv.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top