Volvo S90 Polestar – detalii oficiale

Volvo S90 V90 Polestar

Divizia sport a suedezilor și-a îndreptat atenția și asupra gamei familiei S90/V90. Astfel, cele două modele nu vor primi doar un plus de putere, ci și un răspuns îmbunătățit la accelerare în zona de turație medie.

Și asta pentru că suedezii s-au concentrat asupra tuturor elementelor care definesc un stil de conducere sportiv: accelerațiile, decelerațiile, viteza cu care sunt schimbate treptele de viteză, și precizia cu care ansamblul motor-transmisie răspunde la comenzi.

Volvo S90 V90 Polestar

Primul motor modificat de Polestar este cel diesel de 2 litri, care produce 235 CP și 480 Nm. Privind cifrele modelului Volvo S90 Polestar înainte și după conversie, un zâmbet amar ne apare pe față: creșterea este de numai 5 CP, respectiv 20 Nm. Dar Volvo ne asigură că nu valorile din fișa tehnică fac diferența, ci optimizarea întregului ansamblu. Așa că, în noua variantă, familia S90/V90 ar trebui să fie mai interesantă și mai sportivă decât cea de serie, în special în zona de turații medii.

Volvo S90 Polestar

Altfel spus, clienții vor simți diferența în viața de zi cu zi, fără să fie nevoiți să omoare cauciucurile. Resoftarea va aduce doar o zecime de secundă în minus la accelerația 0-100 km/h, coborând-o la 6,9 secunde. Dar, să nu uităm: nu asta îi este menirea, ci aceea de a îmbunătăți performanțele la utilizarea cotidiană. Iar creșterea puterii la turații medii este, conform Volvo, de 7 CP, de la 198 la 205.

Consumul va rămâne neschimbat, la fel ca și garanția oferită de fabrică. Dacă vă întrebați care este prețul noului pachet, vă spunem că el se va ”învârti” în jurul a 1200 €, în cazul țărilor din vestul Europei. Iar începând cu luna octombrie, va fi disponibilă și varianta destinată motorului de 2 litri pe benzină. Nu vom ști dacă merită suma sau nu, decât după ce îl vom testa. În plus, există variante aftermarket de resoftare care promit o putere mai mare și o scădere a consumului, dar nu modifică parametrii transmisiei automate. Iar utilizarea oricărui soft neaprobat de fabrică anulează garanția. Iată de ce pachetul oficial este, probabil, cea mai potrivită soluție pentru ameliorarea performanțelor modelului Volvo S90 Polestar.

 

 

Adaugati comentariu