Volvo V40 facelift. Plus de personalitate pentru compacta suedeză

Volvo V40 facelift și V40 Cross Country facelift au fost dezvăluite oficial, în avanpremiera premierei mondiale din cadrul Salonului de la Geneva.

Renovarea stilistică discretă are drept țel alinierea modelului compact la noua direcție de design a casei suedeze. În consecință, V40 primește o grilă redesenată (cu inserții cromate verticale) și farurile LED cu semnătura luminoasă inspirată de „Ciocanul lui Thor”, miticul simbol scandinav, asociat unui zeități de legendă – mesager al noii imagini de marcă Volvo.

Pentru un plus de culoare, faceliftul este acompaniat de o nouă paletă de nuanțe exterioare, cinci la număr (Amazon Blue, Denim Blue, Bursting Blue, Mussel Blue, Luminous Sand), clienții putând opta și pentru opt modele noi de jante.

volvo-v40-facelift (15)

Și interiorul a beneficiat de un upgrade calitativ și cromatic, Volvo V40 facelift venind cu noi elemente de decor din aluminiu (Milled Aluminium, Black Grid Aluminium, Stealth Aluminium), fețe de uși îmbrăcate în materiale identice cu cele prezente pe scaune, cu cusături contrastante. Cu adevărat inedită va fi, însă, tapițeria cadrilată City Weave, preluată ad-literam de la conceptul Volvo Concept Estate.

volvo-v40-facelift (22)Sistemul de infotainment a fost adus la standardele actuale din domeniu, devenind compatibil cu standardele moderne de integrare a telefoanelor inteligente Apple, Android și Microsoft. Dincolo de compatibilitatea cu ceasurile smart Apple Watch și Android Wear, V40 oferă acum și posibilitatea conectării Microsoft Band 2, cu funcții complete de comenzi vocale, agendă sau calendar. În plus, noul buton Flic reprezintă scurtătura către funcții diverse precum închidere/deschiderea mașinii sau controlul preîncălzirii habitaclului.

Pentru buna dispoziție a pasagerilor, tehnologia CleanZone asigură, în permanență, un flux de aer curat, perfect filtrat înainte de a fi introdus de sistemul de climatizare în habitaclul mașinii, eliminând, astfel, orice alergeni nedoriți.

La capitolul tehnic, Volvo promite emisii reduse de CO2 pentru modelul entry-level D2, dieselul de 1,6 litri urmând să trimită în atmosferă doar 89 g pentru fiecare kilometru parcurs.

Adaugati comentariu