Volvo va lansa un nou model full-electric în martie 2021

Volvo 40.2 Concept

Volvo pregătește lansarea unui nou model electric ce va fi prezentat oficial în luna martie a anului viitor. Este vorba de XC40 Coupe.

Volvo va adăuga un al doilea model electric în gama sa în luna martie a anului viitor. Noul model va folosi aceeași platformă CMA ca și actualul model electric Volvo XC40 Recharge.

Volvo XC40 Recharge are două motoare electrice, câte unul pentru fiecare punte ce sunt alimentate de o baterie de 75 kWh. Puterea totală a sistemului electric este de 408 CP.

Lansarea noului model electric a fost confirmată de șeful Volvo, Hakan Samuelsson care nu a dat prea multe detalii: „Vă vom lăsa puțin în întuneric până vom prezenta mașina dar vă promitem că va fi o mașină foarte frumoasă”. Întrebat dacă noul model electric va înlocui V40, Samuelsson a spus: „Pentru ca Volvo să fie rentabilă, trebuie să ne concentrăm pe prețuri mai mari și pe mai multe segmente premium”.”

La începutul lui 2019, șeful european al lui Volvo, Lex Kerssemarkers, anunțase: „Vom avea nevoie de o formă diferită de caroserie pentru seria 40 în următorii doi-trei ani”.
În 2016 Volvo a prezentat o perspectivă asupra viitoarelor modele compacte prin conceptele 40.1 și 40.2. 40.1 a prefigurat Xc40 în timp ce 40.2 este un SUV coupe similar cu Polestar 2.

 

Volvo și-a propus să electrifice întreaga gamă de modele, iar în zece ani să devină o marcă 100% electrică.

Via Automotive News

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top