Volvo XC40 a primit 5 stele la testele de impact Euro NCAP

Euro NCAP Volvo XC40 (5)

Volvo XC40 a primit 5 stele la testele de impact Euro NCAP, iar rezultatele îl plasează printre cele mai sigure mașini în ceea ce privește protecția ocupanților adulți. Evaluarea a avut loc conform noilor criterii, care implică noi modalități de testare.

SUV-ul desemnat “Mașina Anului în Europa” a obținut un calificativ de 97% la capitolul “protecția adulților”, intrând astfel în clubul select al celor mai sigure cinci mașini testate în ultimii doi ani.

Euro NCAP Volvo XC40 (4)

XC40 a bifat punctaj maxim și în ceea ce privește impactul lateral cu o barieră și un stâlp. Euro NCAP anunță că sistemul de frânare automată de urgență AEB cu care este echipat SUV-ul suedez a evitat coliziunile în toate testele. Pe timp de noapte, însă, în condiții de vizibilitate redusă, AEB a avut ezitări în identificarea obiectelor care trec prin fața mașinii.

Euro NCAP Volvo XC40 (3)

Un calificativ de 87% a fost trecut în contul protecției pasagerilor copii, iar în ceea ce privește participanții la trafic vulnerabili (pietoni pe timp de zi și bicicliști pe timp de noapte), XC40 a obținut 71%.

Sistemele de siguranță au fost notate cu 76%. În urma rezultatelor, Volvo XC40 devine mașina cu cel mai bun punctaj obținut la testele efectuate conform noilor criterii.

 

Adaugati comentariu