Volvo XC40 primește noul motor cu trei cilindri

Volvo XC40 motor 3 cilindri (6)

Volvo XC40 este prima mașină care primește noul sistem de propulsie Drive-E cu trei cilindri. Motorul este prima unitate cu trei cilindri din istoria de 91 de ani a companiei.

Cu o capacitate de 1,5 litri, propulsorul pe benzină a fost dezvoltat de constructorul suedez pe baza aceluiași design modular utilizat în cazul motoarelor Drive-E cu patru cilindri. Mașinile cu noile motoare sub capotă vor beneficia de o transmisie cu șase trepte. O transmisie automată cu opt rapoarte va fi disponibilă începând cu anul viitor.

Volvo XC40 motor 3 cilindri (5)

Motorizarea cu trei cilindri a fost concepută special pentru integrararea în mașinile Twin Engine Plug-In Hybrid.

Se vor regăsi în gamă și motoarele diesel D3 cu 150 CP și pe benzină T4 cu 190 CP, iar în curând, Volvo va lansa și mașini cu propulsie hibridă sau pur electrică.

Volvo XC40 motor 3 cilindri (7)

Clienții care au pus ochii pe XC40, pot alege una dintre liniile de echipare Momentum, R-Design și noua Inscription. Aceasta din urmă le pune la dispoziție jante de 18, 19 sau 20 de inci, scuturi de protecție unice, grile cromate și culori de caroserie specifice modelului. Jante din aliaj de 21 de inci Black Diamond pot fi comandate opțional. La interior, mașina primește schimbătoare de viteze din cristal și elemente de decor Driftwood, lansate odată cu noua generație a lui XC60.

Adaugati comentariu