Volvo XC40 primește o nouă versiune PHEV și două motorizări mild-hybrid

Volvo mărește gama de versiuni electrificate pentru SUV-ul XC40 prin adăugarea unui plug-in hybrid de bază și două noi motorizări mild-hybrid. Noile variante vor fi inițial disponibile pe piața din Marea Britanie.

Volvo XC40 are o nouă versiune plug-in hybrid ce folosește motorul pe benzină cu trei cilindri de 1.5 litri și 129 CP alături de un motor electric de 82 CP și o transmisie automată cu șapte trepte. Puterea este transmisă către puntea față. Modelul poartă numele XC40 Recharge Plug-In Hybrid T4.

Motorul electric este alimentat de o baterie de 10.7 kWh ce oferă o autonomie de 43 km în mod full-electric. Cifrele oficiale de consum sunt 2.1 litri/100 km, măsurat în standardul WLTP.

Noul PHEV va intra în gamă sub actualul T5 Plug-In Hybrid și este deja disponibil la vânzare pe piața din Marea Britanie.

Alături de noua motorizare plug-in hybrid, Volvo adaugă și două propulsoare mild-hybrid. Purtând indicativele B4 și B5, noile versiuni folosesc motorul pe benzină de 2.0 litri, baterie 48V, starter-generator integrat și sistem pentru recuperarea energiei cinetice.

Volvo XC40 B4 are 197 CP și poate fi configurat cu tracțiune față sau tracțiune integrală, iar versiunea B5 oferă 250 CP și tracțiune integrală. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze automată cu opt trepte.

Volvo XC40 Recharge – primul model electric al mărcii suedeze

Via Carscoops

Adaugati comentariu