Volvo XC40 și S40: Noua gamă compactă a casei suedeze

Conceptele Volvo 40.1 și 40.2, precursoarele viitoarelor Volvo XC40 și S40, au fost dezvăluite astăzi la Gotheborg, dând startul noii expansiuni a casei suedeze în clasa compactă. 

Volvo 40.2 va fi, evident, un urmaș direct pentru sedanul produs până în 2012, iar XC40 primul SUV compact din istoria Volvo. Ambele vor fi construite pe noua platformă modulară CMA (Compact Modular Architecture), ce poate fi configurată în diverse iterații de lungime, lățime și gardă la sol.

Volvo-XC40-S40-3

Dacă XC40 preia proporțiile clasice ale SUV-urilor de segment C, S40 iese din canoanele clasei, afișând un format inedit de fastback cu hayon (în genul Skodei Octavia) și o gardă la sol generoasă, ce ar putea face cinste inclusiv unui crossover.

Gama de motorizări va cuprinde unități diesel și pe benzină exclusiv turbo, cu trei și patru cilindri și capacități de 1,5 litri, respectiv 2 litri. Versiuni plug-in hybride și 100% electrice vor fi, de asemenea, incluse în program, încă de la debut.

Un motor electric de 50 kW lucrează în tandem cu un turbo pe benzină în trei cilindri de 180 CP, ambele unități fiind situate în față. O cutie cu dublu ambreiaj și șapte trepte va fi standard, iar bateria va avea o capacitate de 9,7 kW și va fi integrată în tunelul transmisiei, sub podea, pentru un centru de greutate cât mai coborât. Autonomia electrică este estimată la 50 km.

Volvo-XC40-S40-31

Noua gamă compactă nu va fi singura noutate pregătită de Volvo în următorii ani, tot în 2017, casa suedeză urmând să dezvăluie și noua generație a SUV-ului de clasă medie XC60.

Adaugati comentariu