Volvo XC40 va avea și o versiune Polestar cu 367 CP

volvo-xc40 (15)

Săptămâna trecută, Volvo a dezvăluit noul SUV compact XC40. Casa scandinavă a anunțat doar versiunile de motorizare obișnuite, însă o eroare în configuratorul online suedez indică și o versiune de înaltă performanță Volvo XC40 Polestar.

Săptămâna trecută am aflat totul despre mult așteptatul Volvo XC40, cel mai mic SUV din istoria mărcii suedeze. În plus, a devenit clar faptul că SUV-ul compact Volvo va fi disponibil inițial doar în variantele de vârf T5 AWD cu 250 CP și D4 AWD cu 190 CP.

De asemenea, a fost deja anunțat modelul entry-level T3 (cu trei cilindri) de 152 CP. Dar Volvo nu a suflat, însă, nicio vorbă despre o versiune sportivă Polestar. Colegii de la Autoweek au descoperit, totuși, în configuratorul autoturismelor suedeze modelul XC40 Polestar, creditat cu 367 CP. Se pare că greșeala nu a fost intenționtată, pentru că versiunea Polestar a fost între timp eliminată din lista online de motorizări.

În lipsa unor informații oficiale, putem anticipa că XC40 Polestar va fi înzestrat de tunerul in-house Volvo cu un turbo de 2 litri cu patru cilindri, alimentat cu benzină. Noul model ar urma să atingă pragul psihologic de 100 km / h în mai puțin de cinci secunde. Construit pe noua platformă modulară CMA (Compact Modular Architecture), dezvoltată alături de proprietarii chinezi de la Geely, noul Volvo XC40 va fi oferit inclusiv într-o variantă plug-in hibridă și într-una 100% electrică.

CITEȘTE TOTUL DESPRE NOUL VOLVO XC40 AICI

Adaugati comentariu