Vom avea separatoare de sens cu role, care reduc efectele accidentelor

separatoare de sens cu role

Vom avea separatoare de sens cu role pe cele mai periculoase drumuri din România, este planul autorităților. Acest tip de sistem de protecție nici nu a fost implementat încă în Europa.

Astfel de separatoare de sens cu role au fost instalate pe drumuri din Coreea de Sud, Australia și Noua Zeelandă. România va fi primul stat european care va aduce sistemul de protecție rutieră pe șoselele sale. “Am descoperit sistemul pe internet”, spun cei de la Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii rutiere.

Oficialii speră că astfel de separatoare îi vor ajuta pe șoferii care pierd controlul direcției să redreseze autovehiculul, fiind mai sigure decât cele de beton sau plastic, folosite la această oră. Pentru moment, valoarea investiției și termenul de finalizare a lucrărilor nu sunt cunoscute.

“Primele astfel de parapete vor fi montate undeva în primăvara anului viitor, pentru că până la sfârşitul acestui an ne aşteptam să finalizăm ce înseamnă analiza cost beneficiu acestui tip de parapete.”, a declarat  Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt al CNAIR, pentru Știrile Pro TV.

Astfel de separatoare vor fi montate pentru început pe E85, dar și pe DN-7, pe Valea Oltului. Pe E85, parapetele vor fi instalate și pe mijlocul drumului, între cele două sensuri, dar și pe margine, în viraje sau în pante.

Adaugati comentariu