Vom avea un viitor fără sedanuri, break-uri și cabriolete

Tăvălugul electrificării și schimbarea preferințelor clienților. Acești factori vor modifica din rădăcini designul viitoarelor modele auto. Vom avea un viitor fără sedanuri, break-uri și cabriolete.

Genocid: câteva tipuri de caroserii vor fi ucise în viitorul apropiat. Cel puțin, asta ne spune Mercedes-Benz prin vocea oficialilor săi. Cel mai important factor care va declanșa extincția va fi trecerea la  propulsia electrică.

Viitor fără sedanuri

„Electrificarea va ucide sedanul în trei volume din mai multe motive. Aerodinamica este unul dintre ele. În al doilea rând, cu un pachet de baterii de 15 centimetri, un sedan în trei volume pur și simplu nu arată bine, arată ca un r4h@7. Trebuie să faci ceva care să mascheze vizual înălțimea”.

Asta a declarat Gorden Wagener, designerul șef al Mercedes-Benz, în timpul Salonului Auto de la München. Și nu e vorba numai de sedanuri. Aceeași soartă le va fi rezervată și cabrioletelor. Pentru că bateriile ar ridica nepermis de mult linia caroseriei, iar cabrioletele, simboluri ale eleganței, ar deveni butucănoase. Asta ne spune COO-ul Mercedes-Benz, COO Markus Schäfer.

Mercedes-Benz EQE, fără sedanuri în viitor
Mercedes-Benz EQE

În locul acestor versiuni tradiționale de caroserii, vor apărea unele hibrid. Tendința este clar conturată de versiunile EQS și EQE, care sunt, în esență, sedanuri coupe. Aerodinamica atât de necesară pentru modelele electrice modifică designul din temelii.

„De aceea am venit cu acel design îndrăzneț cu modelele EQ, pentru că arată zvelt, arată elegant. Deci electrificarea va schimba proporțiile mașinilor. Trebuie să ne asigurăm că nu vor fi toate la fel, dar această teamă există de aproximativ 30 de ani. Am reușit să le facem să arate diferit și sunt încrezător că putem face asta și în viitor”, spune Wagener.

Nemții vor acorda mai puțină atenție versiunilor break, din moment ce cererea se concentrează pe crossovere și SUV-uri. În final, și break-urile, și monovolumele ar putea dispărea.

Protest împotriva electrificării forțate

În tot acest timp, Cehia, una dintre țările membre UE cu o producție mare de autoturisme raportată numărul de locuitori, se opune electrificării necontrolate.

„Nu vom fi de acord cu interzicerea vânzării de mașini alimentate cu combustibili fosili”, a spus el premierul ceh Andrej Babis. ”Nu este posibil. Nu putem dicta aici ceea ce fanaticii ecologiști au conceput în Parlamentul European.”

Este o declarație curajoasă, mai ales din partea reprezentantului unei țări atât de importante. Cehia se învecinează cu Germania, care susține necondiționat electrificarea, are o industrie auto dezvoltată și va deține președinția UE în a doua jumătate a anului 2022.

via carbuzz, motor1

 

 

 

Adaugati comentariu