Vopsele ecologice

Conform noilor reglementări europene în materie de producţie de vopsele, companiile din domeniu sunt obligate să scadă conţinutul de compuşi organici volatili conţinuţi în vopsele.

Vopselele pe bază de apă oferă o soluţie ecologică, prin conţinutul scăzut de astfel de compuşi, industria vopselelor precum şi cei care beneficiază de aceste produse (ateliere de reparaţii, vopsitorii etc.), făcând un pas important în folosirea de vopsele ecologice. 

Standox, a introdus pe piaţă două astfel de sisteme cu conţinut redus de solvenţi şi anume cele pe bază de apă, care poartă denumirea de Standohyd şi un sistem denumit „High Solid” cu un conţinut de substanţe solide mai ridicat.

Standohyd Basecoat are incluse un număr de 60 de vopsele de amestecare (mixuri) cu ajutorul cărora se pot prepara 23.000 de culori clasice şi actuale. Totodată acesta este un sistem sigur care beneficiază de o exactitate mare a culorii şi de o putere mare de acoperire. Mai mult, prin respectarea Directivei VOC a Uniunii Europene, vopselele din gama Standohyd sunt ecologice. 

Ca avantaje în prelucrare, Standohyd necesită tehnologii de aplicare asemănătoare vopselelor convenţionale, aplicate printr-o singură trecere cu pistolul, prepararea fără probleme a unor cantităţi mici (începând cu 50 g), uscare vizibilă prin schimbarea aspectului stratului aplicat, economie de timp de până la 30% faţă de sistemele convenţionale şi se pretează foarte bine la reparaţiile mici.

Cel de-al doilea sistem de vopsele care contribuie la reducerea poluării mediului înconjurător şi completează vopselele Standohyd Basecoat este numit High Solid. Acesta conţine substanţe solide în proporţie de 62%-73% ceea ce contribuie considerabil la reducerea substanţelor poluante din mediul înconjurător. Acest sistem oferă economii considerabile de material şi timp de aplicare. 

Vopselele 2K-HS-Standocryl pentru culorile uni (nemetalizate) produse  de Standox GmbH Wuppertal oferă economie de solvent, material şi timp în condiţiile respectării reglementărilor privind protecţia mediului înconjurător. Acest sistem include 25 de vopsele de amestecare (mixuri) din care se pot prepara peste 6.000 de culori uni, nu necesită dotări suplimentare şi se aplică printr-o singură trecere cu pistolul. 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top