Vrei o vacanță pe roți perfectă? Uite ce trebuie să faci

vacanță pe roți

Te-ai săturat de hoteluri, de orașe mari și agitate, de plaje aglomerate? Există alternativă: vacanța pe roți. Popularitatea campingului a crescut considerabil în vestul Europei, dar și la noi. Ce trebuie să faci ca să ai o vacanță liniștită?

Pentru un sejur pe roți, lipsit de griji, trebuie să fii sigur că anvelopele pe care le alegi se potrivesc perfect vehiculului tău. Încărcătura mare ssolicită și uzează anvelopele mai mult, astfel că întreținerea lor devine esențială.

Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV), anunță că până la 1 ianuarie 2019, 25.600 de rulote și autorulote au fost înmatriculate în România. Este important ca acestea să înfrunte, în condiții de siguranță, orice tip de drum. Astfel că, înainte de a pleca în excursie, șoferii trebuie să verifice anvelopele: vechimea, nivelul de uzură și presiunea sunt factori importanți, pentru că parametrii atipici pot provoca probleme.

Nokian propune, pentru astfel de aventuri, tehnologia Aramid Sidewall, care presupune pereții laterali consolidați cu fibră Aramid, foarte dură, care asigură un nivel ridicat de siguranță. Aceasta dotează gama de anvelope cLine Van, cLine Cargo și Weatherproof C All-Wheather.

Ce trebuie să faci pentru a conduce în siguranță pe timp de vară:

  • Trebuie să înlocuiești anvelopele utilizate pentru o perioadă mai lungă de șase ani, chiar dacă nu există urme evidente de uzură.
    Citește și alte recomandări utile pe zero-accidente.ro.

Adaugati comentariu