Vrei să-ți revinzi mașina peste câțiva ani? Uite ce culori trebuie să eviți!

Înmatriculările de autoturisme noi în România au crescut cu 18.8% în ianuarie

Ne alegem culorile mașinii în funcție de preferințe. Luăm în considerare prețul vopselei, oferta dealer-ului, cât de des ar trebui spălată mașina. Da, știm cu toții, gri și argintiu sunt rezistente la praf. Dar poate și statisticile referitoare la valoare de revânzare ar trebui luate de acum în considerare.

Un studiu realizat cu ajutorul unui motor de căutare iSeeCars a analizat 2,1 miliaone de mașini vândute la mâna a doua și a relevat că într-adevăr, culoarea are un impact major la revânzare.

De exemplu, mașinile își pierd 33,1% în medie, din valoare, în primii trei ani, iar cele galbene își păstrează cel mai bine valoarea, înregistrând o rată de depreciere de numai 27%. La polul opus sunt mașinile aurii, care se depreciază cu 37,1%.

mercedes-amg-gt-facelift (1)

Conform studiului, portocaliul și verdele își păstrează valoarea, pentru că, la fel ca și cele galbene, sunt foarte rare și reprezintă doar 1,2% dintre mașinile second hand de vânzare, în vârstă de 3 ani.

Mașinile care își pierd cel mai mult din valoare sunt bej, mov sau aurii, disponibile tot într-un procent foarte mic la revânzare: doar 0,7%.

Este interesant faptul că, dacă mașinile își păstrează valoarea datorită culorii, asta nu înseamnă că se și vând foarte repede. Chiar mașinile galbene […]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top