Vreme capricioasă la Super Slalom și Îndemânare Auto Shopping City Râmnicu Vâlcea 2022

Ca în fiecare an, etapa de la Shopping City Râmnicu Vâlcea a avut un succes deplin, cu evoluții dintre cele mai spectaculoase, piloții fiind nevoți să parcurgă traseul de concurs pe ploaie și uscat, totul la limita de aderență, cu antrenamente pe asfaltul umed și concursul pe uscat.

Vreme capricioasă la Super Slalom și Îndemânare Auto

Condiții grele pentru piloții aflați la penultima etapă a sezonului competițional 2022, nevoiți să se claseze cât mai bine, au dat un nou test al măiestriei la volan, cu derapaje controlate spectaculoase, viteze mari, ieșiri în decor și multe schimbări de situație în clasament până la finalul etapei.

GT Auto Club Sportiv, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), a reușit o nouă etapă remarcabilă la Shopping City Râmnicu Vâlcea, penultima etapa a sezonului competițional 2022 – Campionatul Național de Îndemânare Auto (CNIA) și Campionatul Național de Super Slalom (CNSS).

Evenimentul s-a desfășurat în condiții excelente, alături de Shopping City Râmnicu Vâlcea, gazdă și partener organizatoric și Primăria Râmnicu Vâlcea.

Super Slalom

În clasamentul Open al CNSS victoria a revenit piteșteanului Mihai Șurubariu, cu timpul imbatabil de 00:42:56. Tînărul bucureștean de numai 16 ani,, Filip Mateescu se clasează spectaculos pe locul 2, cu timpul de 00:43:27. Pe locul 3, după o evoluție riscantă se clasează Marius Voicu din Zurbaua-Ilfov, cu timpul de 00:44:21.

Interesantă poziția în clasamentul Open anual al primilor doi piloți, Filip Mateescu și Marius Voicu aflați la egalitate de puncte. Astfel, cel care va caștiga etapa de la Iași, va fi Campionul absolut al CNSS 2022.

Îndemânare Auto

La CNIA, în clasamentul Open s-a impus „la el acasă“ vâlceanul Cristian Mădălin Popescu, cu timpul de 00:45:93, urmat la o diferență de numai o sutime de secundă de gălățeanul Cristian Ioan Oancea cu timpul de 00:45:94, ajungând astfel în clasamentul Open anual la numai 3 puncte diferență față de gălățeanul Cristian Ioan Oancea, liderul până în acest moment al CNIA 2022.

Pe locul 3 s-a clasat bucureșteanul Dragoș Constantin Sârbu, cu timpul de 00:46:20, deși în clasamentul Open anual, locul pare să-i revină bucureșteanului Mihai Coteanu.

Etapa de la Iași va fi hotărâtoare și pentru clasamentul Open CNIA 2022.

Competiția CNSS-CNIA a fost la fel de palpitantă și intensă în toate celelalte grupe și clase, cu prestații impresionante ale juniorilor, cei care au uimit spectatorii vâlceni și reprezentanții autorităților locale.

Clasamentele anuale pot fi vizualizate aici:

CNIA: https://cnia.gtautoclub.ro/clasament-general/

CNSS: https://cnss.gtautoclub.ro/clasament-general/

CNVE: https://cnve.gtautoclub.ro/clasament-general/

În urma etapei finale CNSS-CNIA de la Iași, din perioada 24-25 septembrie, se vor desemna câștigătorii și ocupanții primilor 3 locuri ai sezonului competițional 2022, pe grupe, clase, Open și echipe.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top