Vulcan Energy va furniza grupului Renault litiu pentru baterii

Vulcan Energy Resources Ltd, start-up germano-australian, a semnat un acord pentru furnizarea de litiu grupului auto francez Renault.
Renault baterii litiu

Contractul dintre Vulcan Energy Resources Ltd șu Renault este cea mai recentă iniţiativă a unui producător de vehicule electrice de a-şi procura metale pentru baterii în perspectiva creșterii vâînzărilor de astfel de mașini.

Conform Reuters, anual, Vulcan va furniza Renault între 6.000 și 17.000 tone de litiu din Germania începând din 2026. Acordul pe cinci ani poate fi reînnoit dacă ambele părţi sunt de acord, au informat companiile.

Vulcan intenţionează să investească 1,7 miliarde de euro pentru a construi facilităţi şi centrale geotermale în vederea extragerii litiului din 2024.

Luna trecută, Vulcan a semnat un acord pe termen lung pentru a vinde hidroxid de litiu de la proiectul său din Germania grupului sud-coreean LG Chem. De asemenea, Vulcan va furniza litiu producătorului auto Stellantis NV.

Pe 30 iunie, Renault a dezvăluit o strategie mai ambiţioasă pentru vehiculele electrice, mizând pe noi versiuni, mai accesibile, ale automobilelor sale de talie mică pentru a recupera decalajul care îl separă de Volkswagen pe acest segment în creştere rapidă.

Directorul general al Renault, Luca de Meo, a anunţat că intenţionează să lanseze 10 automobile electrice până în 2025, iar vehiculele complet electrice ar urma să reprezinte 90% dintre modelele mărcii în 2030, renunţând la modelele hibride pentru a atinge acest obiectiv, cum prevedea precedenta strategie.

– Renault la IAA Munchen 2021: Premieră mondială Megane E-Tech
– Noi detalii din planurile Renault: zece noi modele electrice, standardizarea bateriilor, un motor electric compact

Adaugati comentariu