VW Dieselgate: Soluțiile tehnice pentru motoarele afectate

VW Dieselgate continuă. Compania germană a anunțat măsurile tehnice pentru remedierea motoarelor 1.2 TDI, 1.6 TDI și 2.0 TDI, afectate.

Volkwagen a comunicat autorității germane de transporturi kBa, organismul abilitat să certifice respectarea normelor de emisii, soluțiile tehnice oficiale menite să readucă în legalitate motoarele TDI din seria EA189. Acestea nu se aplică și unității V6 3.0 TDI și nu implică niciun fel de costuri din partea proprietarilor.

În cazul modelelor echipate cu dieselul de 1,6 litri, Volkswagen va instala în fața debitmetrului un egalizator de flux care va măsura mult mai precis cantitatea de aer ce trece prin acesta. În plus, unitatea ECU va fi resoftată. Întreaga operațiune va dura 45-60 minute.

Pentru mașinile Volkswagen cu motoare TDI de 2 litri nu sunt prevăzute niciun fel de modificări fizice, urmând să fie realizată exclusiv o actualizare de soft, ce nu va dura în medie mai mult de jumătate de oră. Primele modele rechemate în service vor fi Amarok și Passat.

VW nu a anunțat încă o soluție și pentru dieselul de 1,2 litri, care urmează să fie inclus într-o campanie de rechemare în semestrul doi. Nici pentru piața Nord Americană, nu au fost dezvăluite măsurile tehnice finale.

Compania subliniază că obiectivul soluțiilor prezentate este de a ajuta motoarele vizate să respecte în permanență normele de emisii UE, fără a afecta performanțele mașinilor.

Adaugati comentariu