VW Arteon: Noul coupe cu 4 uși derivat din Passat

VW Arteon

VW Arteon, urmașul actualului Passat CC, a fost prezentat oficial la Salonul de la Geneva. Noul coupe cu patru portiere afișează un design dramatic, plin de emoție, acompaniat de o gamă de motorizări exclusiv turbo.

Sufixul CC a fost eliminat din titulatura lui Arteon, VW preferând o delimitare mai clară între limuzina tradițională și varianta sa cu înclinații sportive. Astfel, Arteon (trimitere la cuvântul Art – artă, în limba engleză, n.r.) va fi singura siglă prezentă pe hayonul noului model. Da, hayon, noul Arteon renunțând la portbagajul cu deschidere clasică, pentru o soluție utilizată deja cu succes și de Audi A5 Sportback.

VW Arteon va prelua platforma modulară MQB și motorizările actualului Passat, însă va fi poziționat deasupra acestuia în gamă, mizând pe un design mai extrovertit. Și dimensiunile exterioare vor fi ceva mai generoase. Arteon este cu aproape 10 cm mai lung și cu 4 cm mai lat decât Passat, fiind, de asemenea, cu 2,8 cm mai scund: lungime 4,86 m, lățime 1,87 m, înălțime 1,43 m. Ampatamentul este cu 5,1 cm mai generos, măsurând 2.841 mm. Portbagajul are un volum de 563-1.557 litri.

vw-arteon (1)

Grila de mari dimensiuni se va îngemăna cu farurile full LED subțiri, în stilul prefigurat deja de conceptul Sport Coupe, prezentat la Geneva, în 2015. Pentru a sublinia caracterul de coupe cu patru portiere, Arteon nu va avea rame la geamuri. Interiorul este în mare parte identic cu cel al limuzinei Passat, marea noutate fiind centrala multimedia cu touchscreen de 9,2 inch și comenzi touch, preluată de la Golf facelift.

VW Arteon

Gama de motorizări include trei variante pe benzină și tot atâtea diesel. Modelul entry-level va fi animat de noul turbo de 1,5 litri cu 150 CP și sistem de dezactivare parțială a doi dintre cei patru cilindri. Urcând pe scala de putere, Arteon poate fi comandat alături de un turbo de 2 litri, oferit în versiuni de 190 și 280 CP. Ultimele două sunt disponibile exclusiv cu transmisia DSG7, opțională pentru 1.5 TSI. Arteon 2.0 TSI 280 CP dispune în plus de tracțiune integrală 4Motion standard. Din gama diesel fac parte trei variante ale binecunoscutului motor TDI de 2 litri, cu 150, 190 și 240 CP (bi-turbo, DSG și 4Motion standard). Ulterior, gama va fi extinsă și cu o versiune GTE plug-in hibridă, care va combina un V6 TSI de 3 litri și 300 CP cu două motoare electrice (unul în față și unul pe puntea spate) pentru a livra o putere totală estimată la 380 CP.

Arteon face parte din ofensiva fără precedent anunțată de VW pentru 2017, an în care nu mai puțin de zece modele revizuite sau complet noi vor fi prezentate, pentru a readuce marca germană în atenția publicului, în era post Dieselgate.

vw-arteon (10)

Adaugati comentariu