VW eR1, ambasadorul electric al viitorului Golf R?

VW eR1, ambasadorul electric al viitorului Golf R

VW eR1 este numele de cod dat de companie noului concept „e-performance” al modelului Golf R. Este bazat pe Golf Mk7 și a fost prezentat publicului care asista la competiția Ice Race GP.

Evenimentul desfășurat la Zell am See, în Austria, a prilejuit prima demonstrație a capabilităților prototipului VW eR1. Acesta este învăluit în mister, momentan. Constructorul teuton a recunoscut doar că avem de-a face cu un vehicul complet electric. VW eR1 are și tracțiune integrală, iar baza mecanică o reprezintă generația anterioară a modelului compact Golf.

VW eR1, ambasadorul electric al viitorului Golf R

Caracteristicile sale aerodinamice ne duc cu gândul la Golf GTI TCR, însă fără constrângerile regulamentelor. Jost Capito, șeful diviziei VW R, a declarat că eR1 „nu a fost construit conform unor regulamente specifice.” Se pare că nu va fi nici un simplu model de competiție. Ci, mai degrabă, unul „folosit pentru a căpăta experiență cu vehiculele electrice de performanță.”

VW eR1, ambasadorul electric al viitorului Golf R

Conform informațiilor disponibile, VW eR1 reprezintă o îmbunătățire a platformei de propulsie de pe modelul de record ID. R. Acesta dispune de o pereche de motoare electrice și livrează un total de 671 CP. Și, conform șefului diviziei motorsport, Sven Smeets conceptul oferă inclusiv „o viziune a viitorului”. Potrivit jurnaliștilor de la Autocar, VW are în planuri dezvoltarea unei versiuni de performanță ID. 3 R. Aceasta va fi prezentată undeva înainte de 2024. Înaintea sa ar putea apărea în gama ID. (ID. 3, ID. 4, ID. 5) o versiune GTX – un echivalent EV al clasicului format GTI.

Adaugati comentariu