VW Golf facelift debutează oficial luna viitoare

VW Golf facelift va fi dezvăluit oficial la începutul lunii viitoare. În prim plan, motorizări mai eficiente, un design mai sofisticat și o nouă versiune mild hybrid.

Și interiorul va suferi modificări importante. Golf 7 facelift va primi un touchscreen de 9,5 inch, montat pe consola centrală. Noul sistem multimedia va putea fi controlat și prin gesturi, funcție unică în segmentul compact. De asemenea noi vor fi cadranele de bord digitale cu diagonala de 12,3 inch, preluate de la frații mai mari Passat și Tiguan.

Modificările de ordin estetic nu sunt majore, în ton cu conservartorismul tipic VW: noi faruri LED, noi prize de aerisire, stopuri redesenate și evacuări integrate în bara spate.

Farurile LED vor fi oferite în premieră pentru întreaga gamă Golf, până acum această opțiune fiind rezervată modelelor eco GTE și e-Golf.

La capitolul motorizări, VW va pune accent pe noile unități turbo de 1 litru și 1,5 litri. Primul va oferi tot 115 CP, la fel ca în prezent, în timp ce al doilea va dispune de tehnologia dezactivării parțiale a cilindrilor și, în premieră, de filtru de particule.

Pe frontul diesel, Volkswagen Golf 7 facelift va miza pe motoarele de 1,6 litri și 2 litri, cu puteri cuprinse între 105 și 190 CP. Pentru emisii mai reduse, VW va echipa toate variantele diesel cu ultima generație de filtre de particule cu AdBlue.

Potrivit Autocar, marea noutate va fi o variantă mild hybrid a micului turbo de 1 litru, în trei cilindri. Acesta va fi acompaniat de un compresor acționat electric și de un generator/demaror de 48V, alimentat de o baterie convențională (plumb) care va stoca energia recuperată la frânare. Acest sistem va asista motorul termic la turații reduse, pentru un consum mai mic și o agilitate în progres.

Foto: Autocar.co.uk

Adaugati comentariu