VW Golf SUV: Fratele mai mic al lui Tiguan vine la Geneva

VW Golf SUV va debuta sub formă de concept, în martie 2017, la Salonul Auto de la Geneva. Mai mic decât Tiguan, dar mai mare decât viitorul Polo SUV, acesta va intra în competiție directă cu Nissan Qashqai.

Odată cu amplificarea dimensiunilor exterioare și ale ampatamentului noii generații Tiguan, VW a făcut loc în gamă pentru un alt crossover, ceva mai compact. Acesta ar putea îndeplini și rolul de Tiguan Coupe, deși numele său ar putea fi T-Roc, același apelativ folosit și de conceptul omonim lansat la Geneva, în 2014.

Spre deosebire de conceptul T-Roc, conceptul final și modelul de serie derivat din acesta, vor afișa un layout tradițional, cu cinci în loc de trei portiere și un design apropiat de cel al viitorului Golf.

Ampatamentul de circa 2,64 m și platforma MQB vor fi, de asemenea, identice cu cele ale lui Golf, lungimea noului VW Golf SUV urmând să măsoare aproximativ 4,18 m. O gamă largă de motorizări TSI cu trei și patru cilindri, de 1.0, 1.5 și 2 litri vor fi oferite, alături de binecunoscutele unități TDI de 1,6 și 2 litri.

Debutul oficial al modelului de serie se va consuma tot în 2017, însă în cea de-a doua parte a anului.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Revista Auto Expert nr. 240, feb. 2023

Tradiția ne arată că ediția din februarie a revistei Auto Expert este dedicată, în egală măsură, pragmatismului și creativității. Și cine suntem

Scroll to Top