VW Golf Variant 2.0 BiTDI e un Golf break cu 240 CP

Dacă ai auzit de noul Passat 2.0 BiTDI și știi faptul că atât Passatul, cât și noul Golf sunt construite pe platforma MQB, atunci sigur ți-ai pus problema: de ce nu folosesc motorul ăsta și pe Golf?

Și iată și răspunsul, chiar dacă deocamdată nu vine decât sub forma unui concept prezentat de un grup de angajați ai uzinei din Zwickau cu ocazia întâlnirii de la Worthersee. Se pare că deocamdată va trebui să ne mulțumim cu atât.

Denumit Volkswagen Golf Variant Biturbo Edition, breakul folosește o versiune identică a motorului din Passat 2.0 BiTDI ceea ce înseamnă 240 de cai putere și 500 Newtoni metru. De asemenea, folosește tot o transmisie DSG și un sistem de tracțiune integrală 4MOTION.

golf variant - autoexpert.ro (1)

Nu există date despre performanțele lui Golf Variant Biturbo Edition, însă poți fi sigur că sunt mult mai apropiate de ceea ce ar fi trebuit să însemne GTD-ul în primă fază. Pe de altă parte, și asta e doar o speculație, nu ar fi exclus ca VW să lanseze un soi de Golf R GTD care să folosească motorul ăsta.

Conceptul prezentat la Worthersee este vopsit într-un albastru Alor cu dungi și accente negru perlat pe capotă, plafon și portiere. Jantele sunt supradimensionate și suspensia e ușor coborâtă, în timp ce interiorul folosește aceeași nuanță ca la exterior pentru accente.

 

 

Adaugati comentariu