VW I.D. electric concept 2: Bulli Microbus renaște la Detroit

Al doilea concept VW I.D. va fi lansat luna viitoare la Detroit. Acesta prefigurează noua familie de modele electrice a mărcii germane sub forma unei reinterpretări moderne a legendarului Bulli (Microbus), precursorul MPV-ului Multivan din zilele noastre.

VW I.D. concept 2 nu este, însă, doar o reinterpretare modernă a lui Bulli, ci și al doilea exponent al noii platforme modulare MEB (Modular Electric), menită să dea naștere unei întregi game de mașini electrice, începând din 2020. Primul model produs pe noua arhitectură va fi un hatchback de dimensiunile actualului Golf, anticipat de conceptul I.D. inițial, prezentat în această toamnă, la Paris.

Designul îmbină elementele retro impuse de renumele înaintașului Bulii cu detalii futuriste precum blocurile optice full-LED nefiresc de subțiri, camerele video cu rol de oglinzi retrovizoare sau panourile solare integrate în plafon.

VW va elimina și anxietatea indusă de distanțele scurte parcurse în general de mașinile electrice. Astfel, autonomia maximă a vitorului VW electric va atinge pragul de 500 kilometri, performanță posibilă datorită implementării celei mai noi generații de baterii Li-Ion. VW I.D. Concept 2 va oferi și funcții de conducere complet autonomă, preconizate pentru producția de serie până în 2025.

VW nu a anunțat încă specificațiile tehnice ale noului prototip. Conceptul expus la Paris era propulsat de un motor electric de 170 CP, montat deasupra punții din spate, pentru a maximiza spațiul interior. Bateriile erau montate în podea, un alt avantaj pentru modularitatea interiorului.

bulli-2

Adaugati comentariu