VW I.D. CROZZ – primul SUV VW 100% electric vine în 2020

VW a prezentat la Frankfurt a doua versiune a conceptului de  SUV propulsat 100% electric VW I.D.CROZZ care va debuta pe piață în 2020.

VW a anunțat oficial că noua familie de modele I.D. propulsate 100% electric va debuta pe piață în 2020 cu hatch-ul I.D. și SUV-ul I.D. CROZZ, urmate de de vanul I.D. BUZZ în 2022.

Toate cele trei modele sunt construite pe noua platformă comună electrică care se caracterizează prin:

– o autonomie cuprinsă între 500 și 600 km în funcție de model

– un interior extrem de spațios

– digitalizarea tuturor displayurilor și comenzilor

– integrarea unui mod de conducere autonom (I.D. Pilot) disponibil opțional

A doua versiune  a conceptului de SUV propulsat 100% electric numit I.D. Crozz II are un design mult mai apropiat de producția de serie mai ales în ceea ce privește părțile frontală și posterioară. Conceptul a fost prezentat în culoarea Hibiscus Red Metallic, are jante de 21 inch iar farurile cu LED-uri sunt similare cu cele care vor apărea pe modelul de serie.

În centrul planșei de bord se află o tabletă de 10,2 inch care joacă rolul unui sistem multimedia. Ecranul este complet configurabil în patru moduri – Mesaje, Media, Telefon, Navigație.

Un al doilea display de 5,8 inch plasat în zona indicatoarelor de bord afișează informațiile uzuale dar poate fi utilizat și pentru afișarea informațiilor d ela navigație putând fi controlat cu butoanele de pe volanul multifuncțional.

Trecerea de la modul de conducere clasic la cel autonom I.D. Pilot se face prin apăsarea logo-ului VW de pe volan timp de 3 secunde, moment în care volanul se retrage în bord la fel ca la conceptul initial I.D. Sistemul I.D. Pilot poate fi activat și dezactivat și prin control vocal.

Un sistem AR Head-up display va proiecta principalele informații pe prabriz. VW îi spune AR Head-up display, AR fiind precurtarea de la Augmented Reality în sensul că informațiile sunt proiectate în forma unor imagini virtuale la o distanță cuprinsă între 7 și 15 metri în fața mașinii.

I.D. CROZZ II are patru locuri individuale, iar accesul este extrem de facil grație faptului că ușile față se deschid la un unghi de 90 de grade iar montantul central a fost eliminate.

I.D.Crozz II are tracțiune integrală electrică 4MOTION în sensul că  fiecare punte este antrenată de câte un motor electric, de 150 KW la puntea spate și 75 kW la puntea față, puterea totală a ansamblului fiind de 225 kW.

Bateriile cu o capacitate de 83 kWh sunt amplasate în podea între punți la fel ca la modelele Tesla și promit o autonomie de până la 500 km, o încărcare la 80% din capacitate durând doar 30 minute la stațiile ultrarapide de curent continuu de 150 kWh. Din păcate, în România, capacitatea maximă a stațiilor de curent continuu este de doar 50 kWh. Grație amplasării bateriilor între punți distribuția maselor este ideală, de 48% în față și 52% în spate.

Grupul VW intenționează să lanseze peste 30 modele electrice și să vândă peste 1 milion de modele electrice până în 2025. I.D., I.D. BUZZ și I.D. CROZZ sunt trei dintre cele mai importante modele de volum ale grupului VW.

Adaugati comentariu