VW ID.1 rival pentru Dacia Spring

Nici nu au început livrările pentru noul VW ID.3 că VW plănuiește încă două modele mai mici decât ID.3: unul de clasă mini ID.1 rival pentru Dacia Spring și unul de clasă mică ID.2, rival pentru Renault ZOE și Peugeot e-208. 

VW plănuiește un urmaș pentru VW e-Up construit pe o platformă dedicată. În timp ce VW e-up se bazează pe platforma modelului cu propulsie convențională, VW ID.1 va utiliza o platformă derivată din MEB de la VW ID.3.

ID.1 va avea un design similar cu al lui VW e-up cu o caroserie pătrățoasă pentru a maximiza spațiul interior iar dimensiunile vor fi similare, VW ID.1 fiind tot un model de clasă mini.

Încă nu se știe cum va arăta VW ID.1 dar VW a dat un mic indiciu subtil în felicitarea trimisă de Crăciunul din 2019 jurnaliștilor.

Din informațiile celor de la Car magazine, VW ID.1 se va lansa în 2023. Se pare că vor exista două baterii, una de 24 kWh pentru un preț de pornire mai scăzut și una de 36 kWh. Ne așteptăm ca autonomia electrică a lui VW ID.1 cu bateria mare de 36 kWh să fie în jur de 300 km, ceea ce este fezabil deoarece autonomia lui Skoda Citigo e iV cu bateria netă de 32,3 kWh este de 260 km.

VW consideră că este mai ieftin cu 40% să construiești o mașină electrică pe o platformă dedicată decât pe una convențională deoarece sunt mai puține componente și arhitectura este mai simplă. În plus adaptarea unei platforme convenționale pentru propulsie electrică are de asemenea costuri destul de mari.

VW ID.1 nu va fi chiar ieftin și estimările sunt că va porni de la sub 20.000 euro în timp ce versiunea de bază a lui Skoda Citigo e iV costă astăzi 19.990 euro cu TVA și fără bonusurile eco.

Prin lansarea lui VW ID.1, VW vrea să ajungă mai repede la cifra de 1 milion de unități electrice vândute, în 2023 în loc de 2025 cum era anunțat.

Adaugati comentariu