VW Nivus (T-Cross Coupe) vine în Europa în 2022

VW T-Cross Coupe (Nivus)

VW a prezentat în Brazilia noul VW Nivus, care este de fapt versiunea SUV-coupe a lui VW T-Cross. VW a anunțat că VW Nivus va debuta în Brazilia și Argentina în 2020, în 2021 va fi disponibil pe alte piețe din America de Sud și în a doua jumătate a lui 2022 vine și în Europa. 

În 2020, VW do Brasil a început cea mai mare campanie de modele noi în America de Sud.care va cuprinde 20 de modele noi.
VW Nivus este un SUV coupe cu un portbagaj generos construit pe platforma MQB A0 a grupului VW și se va produce la uzina Anchieta din San Bernardo do Campo, Brazilia.

VW Nivus este primul model dezvoltat în Brazilia pentru piața globală. Acesta va debuta în acest an în Brazilia și Argentina iar în 2021 pe restul piețelor sud-americane.

În a doua jumătate a lui 2022 va fi disponibil și în Europa, producția pentru Europa urmând a se desfășura în uzina din Pamplona, Spania.

Nu se știe dacă în Europa se va numi VW Nivus sau VW T-Sport cum anunță unele zvonuri.

Citește testul cu VW T-Cross 1.0 TSI 

VW Nivus este construit pe platforma MQB A0 utilizată și pentru alte hatch-uri și SUV-uri de clasă mică ale grupului VW precum Seat Arona, VW T-Cross, VW Polo sau Seat Ibiza.
Față de T-Cross, Nivus se remarcă printr-un parbriz mai înclinat, o lunetă mai înclinată care îi conferă o siluetă de coupe. Mai notăm farurile și stopurile cu LED și noul logo VW care debutează pe Nivus în America de Sud.

Ca și la T-Cross, o bară neagră unește stopurile iar jantele de 17 inci au un design exclusiv pentru Nivus.

VW Nivus vine cu indicatoare de bord digitale (Active Info Display) afișate pe un display de 10 inci și cu un sistem multimedia dezvoltat integral în Brazilia cu ecran tactil, anti zgâriere tot de 10 inci.
O dată cu Nivus debutează și VW Play Apps, un magazin virtual destinat exclusiv clienților VW.

VW T-Cross Coupe (Nivus)

Cu 4.266 mm lungime, 1.757 mm lățime și 1.493 mm înălțime, VW Nivus este chiar mai lung cu 32 mm decât VW T-Roc ceea ce va crea confuzie în Europa.
Prin comparație, VW T-Cross este cu 156 mm mai scurt. În schimb ampatamentul de 2.566 mm este plasat între cei 2.563 mm ai lui VW T-Cross și 2.590 mm la VW T-Roc.Volumul portbagajului de 415 litri este de asemenea între cei 385 litri de la T-Cross și cei 445 litri de la VW T-Roc.

Singurul motor anunțat este un trei cilindri cu injecție directă numit 200 TSI care livrează 128 CP și 200 Nm și care se regăsește și la modelele Polo, Virtus și T-CRoss pentru Brazilia. Acesta se produce în Brazilia și este cuplat la o transmisie automată cu 6 trepte.

Adaugati comentariu