VW pășește timid în lumea turismelor cu Golf TCR

Pentru una dintre cele mai mari mărci auto din lume, Volkswagen este extrem de absent din sfera sporturilor cu motor. Nemții par dispuși să încerce să schimbe acest lucru, iar Golf TCR este un bun exemplu în acest sens.

În prezent, Volkswagen Golf are deja două versiuni sportive în portofoliu (GTI și R) și o așteaptă pe a treia (R400), asta fără să luăm în calcul și mult mai lumescul GTD. Volkswagen Golf TCR, însă, nu este un model de serie, ci o mașină destinată exclusiv curselor din Touringcar Racer International Series (TCR). TCR este o competiție deschisă mașinilor care păstrează încă multe legături cu modelele de serie, adică exact ceea ce ar trebui să fie o întrecere de turisme adevărată.

Iar Golf TCR are, într-adevăr, legături serioase cu Golfurile de stradă, cea mai importantă (dincolo de elementele de caroserie) fiind motorul care este preluat direct de pe Golf R și supus unor mici modificări, astfel că pe Golf TCR dezvoltă 330 CP și 409 Nm.

Pentru că tot am vorbit de caroserie, Golf TCR a primit un kit aerodinamic prin care lățimea mașinii a crescut cu 40 de centimetri, loc suficient pentru a mări ecartamentul, a monta niște anvelope mai late și un sistem de frânare mai performant. Tot ce se află sub grila radiatorului este schimbat, la fel ca și difuzorul de aer din spate sau eleronul uriaș.

golf tcr - autoexpert.ro (2)

 

Interiorul este redus la minim, astfel că Golf TCR vine cu un singur scaun sport OMP și foarte puține alte lucruri, printre care și obligatoria cușcă de protecție.

Volkswagen spune că a dezvoltat mașina pentru a testa reacția publicului și, dacă suficienți oameni se vor arăta interesați, ar putea mări producția pentru echipele private care vor dori să concureze la volanul unui Golf TCR în sezonul viitor al competiției. În absența unor informații despre preț, orice supoziție despre viitorul lui Golf TCR nu poate fi decât o speculație, însă cert este că nu mai avem așa de mult de așteptat până când vom afla, timp în care vom putea vedea mașina alergând în restul de etape rămase din acest sezon pentru echipa Liqui Moly Team Engstler.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top