VW vrea fabrică proprie de baterii, concediază 30.000 angajați

VW ia în considerare construcția de la zero a unei fabricii proprii dedicată producției de baterii pentru mașini electrice, un pas logic în era post-Dieselgate.

Cel mai mare producător auto din Europa a anunțat semnarea unui acord cu sindicatele privind concedierea a 30.000 de angajați din Germania. În contrapartidă, VW va crea 9.000 de noi locuri de muncă, în sectorul producției de mașini electrice și baterii.

Volkswagen își reafirmă, astfel, angajamentul de a investi resurse importante în dezvoltarea de tehnologii dedicate mașinilor cu propulsie electrică și a vehiculelor autonome.

“Daca peste un sfert dintre masinile noastre vor fi vehicule electrice in viitorul previzibil, atunci vom avea nevoie de aproximativ trei milioane de baterii pe ani. In aceste conditii, este logic sa ne construim propria noastra fabrica”, a declarat directorul general al companiei, Matthias Mueller.

În prezent, Volkswagen apelează exclusiv la furnizori externi de baterii auto pentru modelele electrice din portofoliul său.

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top