Volkswagen Polo SUV şi Up facelift sosesc la Geneva

Volkswagen Polo SUV şi Up facelift sunt cele două premiere mondiale pregătite de brandul german pentru Salonul Auto de la Geneva, de luna viitoare.

Primele teasere ale viitorului prototip lasă să se întrevadă liniile unui crossover de clasă mică, cu un design agresiv. Volkswagen nu a dezvăluit niciun fel de detalii tehnice, însă comunicatul de presă oficial promite o ergonomie revoluţionară şi un interior lipsit aproape în întregime de butoane fizice.

Partea frontală pare să integreze un set de faruri cu tehnologie full LED şi o bară de protecţie proeminentă. Modelul de serie va fi un crossover bazat pe viitoarea generaţie Polo şi poziţionat sub noul Tiguan în gama VW.

În ceea ce priveşte citadina Up, faceliftul operat de VW aduce noi blocuri optice şi o grilă redesenată, ceva mai mare, cu inserţii cromate. Paraşocul frontal a fost, de asemenea, reconfigurat, iar paleta de nuanţe exterioare, extinsă cu noi culori vii.

vw-up-1

La interior, scaunele, volanul şi finisarea planşei de bord sunt complet noi, în timp ce sistemul de infotainment a primit un update menit să ofere funcţia de integrare completă a smartphone-urilor moderne, conform standardelor Apple CarPlay şi Android Auto.VW oferă şi un sistem audio profesional Beats Audio cu şapte difuzoare creditate cu 700W.

Marea noutate vine, însă, la capitolul motorizări, Up fiind disponibil în premieră cu un motor turbo, o unitate TSI de 1 litru şi 90 CP cu trei cilindri şi injecţie directă. Aceasta consumă în medie 4,2 l per 100 km şi emite 102 g de CO2.

Debutul comercial al noului VW Up facelift este programat pentru vara acestui an.

Adaugati comentariu