VW sărbătorește intrarea în WRC cu un model de stradă

După ce a inițiat programul de WRC, pe care îl va începe cu un automobil derivat din binecunoscutul Polo, Volkswagen a prezentat o versiune sportivă a acestuia, destinată uzului cotidian de către marele public.

Polo R WRC, căci despre acest model este vorba, a debutat la Monte Carlo cu ocazia prezentării oficiale a echipei ce va evolua în Campionatul Mondial de Raliuri începând cu sezonul 2013. Noul model este cel mai puternic Polo de serie produs vreodată, și va fi fabricat într-o ediție limitată de doar 2.500 de exemplare (toate cu volan pa partea stângă, în ciuda faptului că va fi comercializat și în Marea Britanie).

Noua rachetă sol-sol a producătorului de la Wolfsburg este animată de cunoscutul propulsor supraalimentat de 2 litri, întâlnit și pe fratele mai mare Golf GTi. Cu 220 CP putere maximă, noul Polo R WRC este cu 40 CP mai puternic decât Polo GTi, iar cuplul motor maxim de 350 Nm este asociat unei transmisii manuale cu șase trepte de viteză.

Cu aceste caracteristici noul Polo reușește un sprint de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde, fiind cu două zecimi de secundă mai rapid decât Golf VII GTi, de exemplu, grație greutății mai reduse, de 1.324 kg. Viteza maximă constructivă va fi de 243 km/h. Prețul anunțat pentru comercializarea în Germania este de 33.900 de euro, fiind influențat în mare masură și de faptul că avem de-a face cu o ediție limitată.

La capitolul modificări optice față de modelul Polo se serie se remarcă noua grilă față, un nou spoiler, vopseaua albă specială pentru acest model și aplicațiile grafice gri și albastre. În spiritul mondialului de raliuri au fost montate jante cu design inspirat de lumea curselor, modelul Cagliari fiind disponibil cu dimensiunea de 18 inch. La interior modificările numără scaune sport, volan îmbrăcat în Alcantara, pedalier metalic sport și diferite elemente care să amintească de WRC.

Adaugati comentariu