VW T-Roc e aici. Prima imagine cu noul Golf SUV

Prima imagine cu VW T-Roc, îndelung așteptatul Golf SUV, a fost publicată accidental de ediția braziliană a revistei Car and Driver. Noul SUV poziționat între Golf și Tiguan va fi prezentat în septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt.

VW T-Roc va avea o gardă la sol cu 15 mm mai generoasă decât cea a unui Golf și o lungime totală de 4,3 metri. Conceptul cu același nume, prezentat în 2014, măsura doar 4,17 metri, însă versiunea de serie va fi mai mare pentru a face loc în gama VW și pentru viitorul crossover de clasă mică de maximum 4,13 m, derivat din recent lansatul Polo. Portbagajul va oferi un volum de 412 litri.

În ceea ce privește designul exterior, VW T-Roc va respecta destul de fidel liniile conceptului omonim. Per ansamblu, T-Roc va fi un amalgam de detalii estetice preluate de la Tiguan și noul Polo. Inclusiv profilarea panourilor laterale ale caroseriei va fi similară, cu partea inferioară a acestora ușor curbată urmând silueta pasajelor proeminente ale roților.

Din punct de vedere tehnic, noul VW T-Roc va fi construit pe versiunea A1 a platformei MQB, aceeași care stă și la baza modelelor Golf și Tiguan, și nu pe varianta simplificată A0, folosită de noul Polo și de viitorul Polo SUV. Clienții vor putea opta pentru trei motoare turbo pe benzină (1.0 TSI 115 CP, 1.5 TSI 150 CP, 2.0 TSI 190 CP) și tot atâtea diesel (1.6 TDI 115 CP, 2.0 TDI 150 CP, 2.0 TDI 190 CP). Tracțiunea integrală va fi standard pentru modelele de peste 150 CP.

Adaugati comentariu