VW Tiguan Allspace: Tiguan cu 7 locuri, acum în varianta europeană

VW Tiguan Allspace, versiunea cu ampatament lung și șapte locuri a SUV-ului compact german, va fi prezentată la Geneva. Primele imagini cu versiunea europeană.

VW Tiguan Allspace are un ampatament de 2,791 mm, identic cu cel al Skodei Kodiaq și cu 11 cm mai mare decât cel al unui Tiguan cu 5 locuri, lungimea de 4.704 mm fiind, de asemenea, cu 21,5 cm mai generoasă.

Dincolo de apariția unui rând suplimentar de scaune, oferite opțional, pasagerii de pe banchetă se bucură de un spațiu cu 60 mm mai mare la nivelul genunchilor. Portbagajul a crescut și el cu 115 litri, până la 730 litri (cu scaunele din rândul trei pliate). Volumul maxim de încărcare ajunge la 1.770 litri. Opțional, scaunele de pe rândul doi pot culisa înainte-înapoi pe o distanță de 16 cm și pot fi înclinate sub diverse unghiuri, ca și la modelele Tiguan clasice.

La interior și-a făcut apariția noul sistem de infotainment cu touchscreen de 9,2 inch și comenzi adiționale capacitive, lansat odată cu versiunea revizuită a best-seller-ului VW Golf. VW va oferi în continuare și un sistem cu ecran mai mic, de 6,5 inch.

Gama de motorizări va fi similară celei oferite și în cazul lui Tiguan. Astfel, clienții vor putea opta pentru unitățile turbo TSI de 1.4 litri și 150 CP (4×4 opțional) și de 2 litri cu 180 sau 220 CP (exclusiv 4×4 și DSG), respectiv pentru dieselul de 2 litri cu 150 (4×4 opțional), 190 (4×4 standard) sau 240 (bi-turbo, cu DSG și 4×4). Sistemul de tracțiune integrală 4Motion standard sau opțional, în funcție de versiune, este același Haldex de generația a cincea disponibil și pe Tiguan, configurabil.

Debutul comercial al noului VW Tiguan Allspace este programat pentru toamna acestui an, inclusiv în România.

vw-tiguan (8)

Adaugati comentariu