VW Tiguan facelift: în premieră VW Tiguan R și VW Tiguan eHybrid

Volkswagen Tiguan R-Line

VW Tiguan trece printr-un facelift la 4 ani de la lansare și vine în premieră cu versiunea sportivă VW Tiguan R cu 320 CP și cu una Plug-In Hybrid VW Tiguan eHybrid cu 245 CP.

VW Tiguan este cel mai vândut SUV compact din Europa în 2019 cu 225.048 unități.Peste 6 milioane unități au fost produse de la lansarea primei generații în 2007.

A doua generație a fost lansată în 2016 și VW aplică un facelift ocazie cu care introduce în premieră versiunea sportivă de top VW Tiguan R cu 320 CP și versiunea Plug-In Hybrid  VW Tiguan eHybrid cu 245 CP.

VW Tiguan R

VW va oferi în premieră o versiune R pentru VW Tiguan R. VW Tiguan R se va alătura gamei în creștere R alături de VW Touareg R și recentul VW Arteon R.
Acesta va fi echipat cu a patra generație a motorului EA288 de 2 litri turbo și din informații neoficiale puterea va fi de 320 CP.

Volkswagen Tiguan R
Motorul este cuplat cu transmisia integrală, cutia automată cu dublu ambreiaj și 7 trepte și suspensia sport adaptivă mai coborâtă cu 10 mm. ca și la Arteon R, VW Tiguan R va dispune de un sistem torque vectoring R-Performance Torque Vectoring care distribuie puterea atât între puntea față și spate cât și între roțile punții spate.

VW Tiguan eHybrid

VW va oferi în premieră la Tiguan și o versiune Plug-In Hybrid care utilizează sistemul de propulsie de la Golf, Passat și Arteon PHEV. Un motor turbo de 1,4 litri și un motor electric furnizează împreună 245 CP. Viteza maximă în mod electric este de 130 km/h în timp ce autonomia electrică conform WLTP este de numai 50 km.

Volkswagen Tiguan eHYBRID

Ca și Passat și Golf GTE, Tiguan eHybrid va avea multiple moduri de conducere inbclusiv unul numit GTE care exploatează la maximum puterea motorului turbo și a motorului electric.

VW Tiguan facelift 

În ceea ce privește operațiunea de facelift, VW Tiguan a primit schimbări minore printre care o nouă grilă a radiatorului, mai proeminentă și faruri și stopuri cu LED standard, cele Matrix LED fiind opționale.
De asemenea, bara de protecție nouă are prize de aer mai mari.

La interior, VW Tiguan a fost upgradat cu sistemele multimedia de ultimă generație cu displayuri mai mari. AppleCar Play este wireless, alături de sistemuyl VW Connect care include Live traffic data și numeroase aplicații.
Porturile USB-C în consola centrală sunt iluminate și se oferă un nou sistem ambiental de lumini interioare.
Opțional, se oferă un bloc de climatizare cu comenzi tactile și un nou sistem audio de top Harman Kardon cu 10 difuzoare și 480W..
De asemenea, volanul cu comenzi tactile este nou.

Toate motoarele diesel vin cu noul sistem AdBlue cu două injectoare dezvoltat de Continental în 2019 și care a debutat pe Passat facelift.

Citește testul cu VW Tiguan 

Adaugati comentariu