Advertisement

VW Tiguan primește motoare și sisteme infotainment noi

Volkswagen Tiguan se află printre noi, într-o formă sau alta, de șapte ani, timp în care a suferit repetate schimbări, modificări și adăugiri. Se pare că e timpul pentru încă o astfel de intervenție.

Cu efect imediat, noile modele Tiguan vor primi ușoare alterări ale motoarelor diesel de doi litri. Astfel, motorul 2.0 TDI care până acum dezvolta 103 kW (140 CP) urcă la 110 kW (150 CP), în timp ce motorul de 130 (177 CP) kW a ajuns acum la 135 kW (184 CP). Toate motoarele sunt conforme normei de poluare Euro6, iar emisiile de CO2 au scăzut cu până la 17 g/km.

Consumul celor două noi motoare este cuprins între 5,7 și 5,0 litri la o sută de kilometri, în timp ce emisiile de CO2 aferente sunt de 150-130 g/km pentru 2.0 TDI 150, iar la 2.0 TDI 184 cifrele sunt de 5,7 l/100 km pentru consum și 150 g/km pentru emisiile de CO2.

Volkswagen a întreprins modernizări și la sistemul de infotainment din Tiguan, SUV-ul de clasă medie putând opta acum între două sisteme fără navigație denumite Composition Colour și Composition Media cu ecran color tactil, opt difuzoare și diverse posibilități de conectare (navigația este disponibilă opțional și pe acestea), sau unitatea de top Discover Media, care vine standard și cu pachetul de servicii online VW.

Composition Colour și Composition Media pot beneficia și ele, opțional, de dotarea App Connect care permite utilizarea unei game variate de aplicații din Google Play sau App Store. Volkswagen anunță și posibilitatea de a controla unitatea multimedia a mașinii prin intermediul unei tablete sau a unui telefon mobil via Media Control. Asta înseamnă că până și pasagerii din spate ar putea avea acces acum la funcțiile sistemului de infotainment al mașinii.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top