VW vrea să producă ventilatoare cu imprimante 3D pentru a combate coronavirusul

Nissan uzina

Grupul VW se alătură altor constructori de mașini care încearcă să producă ventilatoare pentru spitale utilizând imprimante 3D pentru a combate coronavirusul. 

Lupta împotriva coronavirusului capătă noi valențe. Automotive News informează că guvernele au solicitat producătorilor de automobile Ford, General Motors, Ferrari și Nissan să crească producția de ventilatoare și alte echipamente care ar putea ajuta în lupta cu pandemia creată de coronavirus.

Constructorilor amintiți mai sus li s-a alăturat și grupul VW care a anunțat că a format un grup de lucru care studiază cum pot fi utilizate imprimantele 3D la producția de ventilatoare necesare spitalelor pentru a susține funcțiile respiratorii ale pacienților afectați de coronavirus aflați în stare mai gravă.

VW are peste 125 de imprimante 3D industriale și în acest moment constructorul german testează materiale și verifică lanțurile de aprovizionare.

„Echipamentele medicale sunt un domeniu nou pentru noi. Dar, de îndată ce înțelegem cerințele și primim un model, putem începe”, a spus un oficial VW, citat de Automotive News, adăugând că au fost tipărite deja componentele unui prototip de ventilator  și că acestea pot fi produse și în uzinele Skoda.

VW este deja în contact cu autoritățile pentru a afla care sunt necesitățile.Și divizia de mașini sport Porsche a anunțat că dorește să se implice.

„Colectăm idei despre ceea ce am putea face în ceea ce privește ajutorul umanitar”, a declarat CEO-ul Porsche Oliver Blume.

Și BMW este gata săpunăumărul la acest efort și bavarezii cred că este posibil să se producă componente pentru ventilatoare utilizând imprimante 3D.

Lucrurile sunt chiar mai evoluate în alte țări. În Marea Britanie, un consorțiu din care fac parte McLaren și Nissan au dezvoltat un prototip de ventilator pentru terapie intensivă care ar putea fi omologat pentru utulizarea în spitale săptămâna viitoare.

În Italia, Ferrari și FCA sunt în discuții cu Siare Engineering, cel mai mare producător de ventilatoare din Italia, pentru a mări producția.

În SUA General Motors colaborează cu Ventec Life Systems, producător de echipamente medicale, pentru a mări producția de ventilatoare.

„Lucrăm împreună cu Ventec pentru a crește rapid producția de ventilatoare în lupta împotriva viruslui COVID-19,” a declarat CEO-ul lui GM, Mary Barra.

Adaugati comentariu