Waiting by Richard Kelley: o expoziție de fotografie dedicată pasionaților de Formula 1

Pasionații de fotografie și Formula 1 pot vizita o expoziție excepțională semnată de fotojurnalistul Richard Kelley.

Găzduită de spațiul Qreator din Piața Victoriei, București, expoziția de fotografie Waiting by Richard Kelley va putea fi vizitată până pe 22 octombrie inclusiv. Intrarea este liberă, iar programul este de la 9 la 20 în cursul săptămânii și 10-21 în zilele de sâmbătă și duminică.

Richard Kelley este fotojurnalist american care a documentat cursele de Formula 1 în anii 70. Fotografiile sale surprind în special trăirilor piloților din lumea Marelui Circ, Kelley imortalizând pe peliculă piloți ca Niki Lauda, Francois Cevert, Nigel Mansell, James Hunt, Alain Prost, Jackie Stewart, Gilles Villeneuve, Nelson Piquet sau Patrick Tambay.

Kelley a fost inspirat de fotografi ca Henri Cartier-Bresson și Joseph Koudelka, imaginile sale alb-negru fiind deosebit de puternice. Printre cele mai impresionante fotografii create de Richard Kelley sunt portretele lui Niki Lauda și Francois Cevert, tânărul și talentatul pilot francez decedat la vârsta de 29 de ani în urma unui accident în sesiunea de calificare pentru Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii disputat pe circuitul Watkins Glen pe 6 octombrie 1973.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top