World Cup 2018: Am aflat gazdele Mondialului din 2026!

Mondialul

Statele Unite ale Americii, Mexic şi Canada vor organiza împreună Mondialul din 2026.

UNITED 2026 a învins candidatura Marocului, care a adunat 65 de voturi ale membrilor prezenţi. Și reprezentantul Federaţiei Române de Fotbal la Congresul FIFA, preşedintele Răzvan Burleanu, a acordat votul României pentru UNITED 2026. 134 dintre voturile membrilor FIFA au mers către candidatura comună a Asociaţiei de Fotbal din Canada, a Asociaţiei Mexicane de Fotbal şi a Federaţiei de Fotbal din Statele Unite ale Americii.

“Candidatura statelor nord-americane este mult mai viabilă decât cea a Marocului. Mexic, Statele Unite ale Americii şi Canada au disponibilitatea a 23 de arene deja funcţionale, faţă de cele 16 necesare, pe când statul african are aceste facilităţi doar în stadiu de proiect”, a precizat Răzvan Burleanu.

Va fi prima ediţie din istorie găzduită de trei ţări. Singurul turneu final organizat de două ţări s-a disputat în 2002, în Japonia şi Coreea de Sud. Ediţia din 2026 a Campionatului Mondial va fi una cu adevărat istorică. În premieră, numărul echipelor calificate va creşte la 48, iar în total se vor disputa 80 de partide, faţă de 64 de meciuri câte se dispută în formatul actual, utilizat inclusiv la CM 2018.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top