World Cup 2018- GRUPA A: Arabia Saudită

Arabia Saudită s-a calificat în septembrie 2017, dar entuziasmul a fost temperat de faptul că au existat două schimbări de selecționer până în noiembrie. Plecarea lui Bert van Marwijk i-a făcut loc lui Edgardo Bauza, dar acesta a fost demis rapid și a sosit Juan Antonio Pizzi. Mutarea a făcut ca pe 21 ianuarie, nouă jucători saudiți să ajungă la 7 echipe din Spania sub formă de împrumut, dar aceștia nu au evoluat vreun minut. În aceste condiții, nimeni nu știe la ce să se aștepte de la această echipă.

Arabia Saudita

LECȚIA DIN CALIFICĂRI
Este echipa cea mai slab clasată în ierarhia mondială care a ajuns la World Cup. Au înțeles că dacă ai o bună organizare poți ajunge departe și poți obține maximum în fața formațiilor asiatice mai slabe.

PUNCTE FORTE
Cum nu sunt presați să atace, contra formațiilor puternice obișnuiesc să se organizeze bine în defensivă și să lanseze contraatacuri tăioase bazându-se pe viteza aripilor pentru a obține rezultate surpriză. Sunt o echipă puternică, atletică, iar Van Marwijk i-a transformat într-o echipă greu de bătut.

PUNCTE SLABE
Van Marwijk a plecat de ceva vreme, iar Pizzi n-a avut prea mult timp la dispoziție. În plus, îi lipsește un marcator bun, iar în selecționată e greu de crezut că vor apărea jucători ce evoluează la cluburi care nu sunt din Arabia Saudită.

CEL MAI PROBABIL SĂ…
Învingă formația gazdă în meciul inaugural, iar apoi, pe fondul euforiei, vor ceda cu Egipt și Uruguay.

CEL MAI PUȚIN PROBABIL SĂ…
Se potrivească stilului lui Pizzi, al 40-lea selecționer în ultimii 30 de ani.

CE SPERĂ EI SĂ SE ÎNTÂMPLE
Și-ar dori să obțină o victorie, pe care o așteaptă de la Mondialul din SUA, din 1994, un rezultat care, coroborat cu un egal contra rivalilor egipteni, ar putea să-i ducă mai departe.

CE SE VA ÎNTÂMPLA
O înfrângere în meciul de deschidere, cu Rusia, care va duce la o eliminare rapidă.

JUCĂTOR CHEIE: OSAMA HAWSAWI

Osama Hawsawi

Fundașul central și-a făcut debutul internațional după Campionatul Mondial din 2006 și de-atunci a jucat de peste 130 de ori pentru țara sa. Este greu de bătut la jocul aerian și chiar dacă acum, odată cu trecerea timpului, este mai lent, rămâne liderul unei echipe care nu are multe nume mari și este cel care urmează să fie arătat cu degetul dacă lucrurile nu merg bine.

 

SELECȚIONER: JUAN ANTONIO PIZZI

Pizzi a venit la echipă în noiembrie, după ce ratase calificarea cu Chile, dar n-a stat pe bancă la Gulf Cup, o lună mai târziu. În aceste condiții, meciul de deschidere de la Mondiale urmează să fie pentru el primul test oficial.

Juan Antonio Pizzi

Formație probabilă (1-4-3-3): Al-Mosailem- Al-Shahrani, Os.Hawsawi, Om.Hawsawi, Al-Harbi- Al-Abed, Al-Jassim, Al-Shebri- Al-Muwa;;ad, Al-Sahlawi, Al-Dawsari.

PALMARES LA WORLD CUP

Membru FIFA din 1956
1958 Nu au participat
1962 Nu au participat
1966 Nu au participat
1970 Nu au participat
1974 Nu au participat
1978 Nu s-au calificat
1982 Nu s-au calificat
1986 Nu s-au calificat
1990 Nu s-au calificat
1994 Optimi de finală
1998 Grupe
2002 Grupe
2006 Grupe
2010 Nu s-au calificat
2014 Nu s-au calificat

Adaugati comentariu