World Cup 2018- GRUPA A: Egipt

Egipt

Egipt a avut cel puțin trei generații de aur în ultimele trei decenii, însă, Dumnezeu știe de ce nu a mai reușit să se califice la Mondiale din 1990. Acum, cu o echipă văzută drept mai puțin talentată decât a predecesorilor, au izbutit să depășească așteptările și au izbutit să ajungă în Rusia.

Egipt fotbal

LECȚIA DIN CALIFICĂRI
Echipa este categoric dependentă de inspirația și forma lui Salah. A fost limpede că și colegii săi din celelalte compartimente trebuie să aibă o contribuție mai importantă, iar acest lucru ar trebui să se întâmple mai ales dacă mașina de goluri de la Liverpool s-ar accidenta.

PUNCTE FORTE
Formația este organizată defensiv și nu duce lipsă de talent ofensiv. Calificarea a arătat și faptul că sunt puternici din punct de vedere mental și că au depășit cu calm momentele dificile. Era necesar într-o grupă din care au mai făcut parte Ghana și Uganda.

PUNCTE SLABE
Hector Cuper limitează creativitatea mijlocașilor, acesta optând de regulă pentru un 11 ultra-defensiv în care închide jocul cu Mohamed Elneny (Arsenal) și Tarek Hamed (Zamalek).

CEL MAI PROBABIL SĂ…
Asistăm la o nouă prezență a portarului și căpitanului Essam El-Hadary. La 45 de ani ar deveni cel mai în vârstă jucător care a evoluat la Campionatele Mondiale dacă va bifa vreun minut pe teren.

CEL MAI PUȚIN PROBABIL SĂ…
Evolueze fără stres. Cei 28 de ani de așteptare pentru o nouă prezență la Mondiale îi va determina să lupte pentru un rezultat notabil.

CE SPERĂ EI SĂ SE ÎNTÂMPLE
Să treacă măcar de fazele grupelor.

CE SE VA ÎNTÂMPLA
O echipă care poate încurca adversarii. Două remize cu Uruguay și Rusia și un succes cu Arabia Saudită i-ar trimite în faza secundă a întrecerii.

JUCĂTOR CHEIE: MOHAMED SALAH

Mohamed Salah

 

Dacă Liverpool este dependentă de ”Faraonul Egiptean”, trebuie să vă imaginați că la echipa națională lucrurile sunt și mai clare în acest sens. Dacă Salah strănută, Egiptul răcește. Reprezentativa are o nevoie disperată de un Mo Salah în zi mare la fiecare apariție, iar dacă acest lucru se va întâmpla au șanse să ajungă mai sus decât s-ar aștepta majoritatea.

 

SELECȚIONER: HECTOR CUPER

Experimentat și pragmatic, argentinianul este mai mult un profesor decât un simplu selecționer, și își tratează jucătorii drept elevi cărora le predă lecții de tactică.

Hector Cuper

FORMAȚIE PROBABILĂ (1-4-2-3-1): Ahmed El-Shenawy- A. Fathy, Rabia, Hegazi, Abdel-Shafy- Hamed, Elneny- Salah, Said, Sobhi- Koka.

PALMARES LA WORLD CUP

1930 Nu au participat
1934 Turul 1
1938 Nu au participat
1950 Nu au participat
1954 Nu s-au calificat
1958 Nu au participat
1962 Nu au participat
1966 Nu au participat
1970 Nu au participat
1974 Nu s-au calificat
1978 Nu s-au calificat
1982 Nu s-au calificat
1986 Nu s-au calificat
1990 Grupe
1994 Nu s-au calificat
1998 Nu s-au calificat
2002 Nu s-au calificat
2006 Nu s-au calificat
2010 Nu s-au calificat
2014 Nu s-au calificat

 

Adaugati comentariu