World Cup 2018- GRUPA A: Rusia

Rusia, echipa gazdă, n-a arătat prea multe în acești 7 ani și jumătate în care a pregătit cel mai mare turneu din istoria sa. Faptul că are stadioane noi nu o ajută prea mult, pentru că are o echipă lipsită de valoare și un selecționer mediocru. Astfel că va avea nevoie de un miracol pentru a trece de faza grupelor.  

Rusia fotbal

LECȚIA DIN CALIFICĂRI
Calificată direct, n-a mai jucat un meci oficial de anul trecut, de la Cupa Confederațiilor. A ieșit din grupe, după înfrângeri cu Portugalia și Mexic, care au oferit o lecție cheie: pur și simplu nu sunt suficient de buni.

PUNCTE FORTE
Căpitanul Igor Akinfeev este extrem de experimentat. La mijloc regăsim ceva abilități la Alan Dzaagoev, la Denis Cheryshev, sau în cazul lui Roman Zobnin și gemenii Miranchuk, Aleksei și Anton.

PUNCTE SLABE
După retragerea recordmanului de selecții Serghei Ignashevich și a fraților Vasili și Aleksei Berezutski echipa a rămas fără fundași centrali experimentați.
Situația a devenit și mai dezastruoasă după accidentările grave ale lui Georgi Dzhikiya
și Viktor Vasin. În plus, este indisponibil și Aleksandr Kokorin, care a redus lista de opțiuni în atac.

CEL MAI PROBABIL SĂ…
Se roage ca Suarez să-l muște pe Mo Salah la meciul dintre Uruguay și Egipt, astfel ca acești jucători să nu apuce să evolueze împotriva lor.

CEL MAI PUȚIN PROBABIL SĂ…Asistăm la momentul în care să-și recunoască slăbiciunile.

CE SPERĂ EI SĂ SE ÎNTÂMPLE
Să se califice cumva în faza a doua a competiției.

CE SE VA ÎNTÂMPLA
Rusia va deveni a doua echipă organizatoare care iese din faza grupelor.

JUCĂTOR CHEIE: IGOR AKINFEEV

Igor Akinfeev

Poate că nu vă vine să credeți, ținând cont de câți ani îl cunoașteți, dar Akinfeev are numai 32 de ani. Pentru că, da, a câștigat fosta UEFA Cup, cu CSKA Moscova, în 2005, atunci când avea numai 19 ani. Este liderul echipei și, probabil, singurul jucător de nivel mondial al naționalei sale, chiar dacă mai face și erori costisitoare, precum cele cu Coreea de Sud și Algeria de la precedenta ediție a World Cup.

 

SELECȚIONER: STANISLAV CHERCESOV

Faptul că a făcut dubla cu Legia Varșovia în campionatul polonez, singura sa performanță notabilă, l-a adus pe fostul portar în poziția de selecționer după fiasco-ul înregistrat de Rusia la Euro 2016.

Stanislav Cherchesov

FORMAȚIE PROBABILĂ (1-5-4-1): Akinfeev- Fernandes, Neustadter, Kutepov, Kudryashov, Rausch- Gazinsky-Zobnin, Golovin- Dzagoev- Smolov.

PALMARES LA WORLD CUP

1930 Nu au participat
1934 Nu au participat
1938 Nu au participat
1950 Nu au participat
1954 Nu au participat
1958 Sferturi de finală
1962 Sferturi de finală
1966 Locul 4
1970 Sferturi de finală
1974 Nu s-au calificat
1978 Nu s-au calificat
1982 Grupele semifinale
1986 Optimi de finală
1990 Grupe
1994 Grupe
1998 Nu s-au calificat
2002 Grupe
2006 Nu s-au calificat
2010 Nu s-au calificat
2014 Grupe

 

Adaugati comentariu