World Cup 2018- GRUPA A: Uruguay

Uruguay a avut un 2017 dezamăgitor, în care s-a vorbit inclusiv despre reconstrucție, dar acum i-a mai crescut optimismul după o tragere la sorți extrem de favorabilă. Trebuie spus că aceasta este ultima apariție pentru jucătorii din generația care a jucat semifinalele în 2010, iar un an mai târziu a câștigat Copa America.

Uruguay

LECȚIA DIN CALIFICĂRI
O schimbare de mentalitate ar ajuta, pentru că pe cât de simple par lucrurile uneori, pe atât de complicate le face această echipă. După un start excelent de campanie, care o punea în poziția de mare favorită la calificare, au urmat trei înfrângeri la rând și o remiză cu Venezuela, astfel că au tremurat până la final înainte de a se vedea cu sacii în căruță.

PUNCTE FORTE
Este o echipă cunoscută pentru atitudinea jucătorilor săi, care nu se predau niciodată. Luis Suarez și Edinson Cavani reprezintă garanția eficacității, iar mijlocașii ofensivi vor profita de spațiile pe care aceștia le crează.

PUNCTE SLABE
Mijlocul. Au tot amânat reconstrucția și chiar dacă jucătorii veniți în echipă în ultima vreme au în față, spun specialiștii, un viitor promițător, aceștia vin în Rusia fără prea multă experiență internațională. În aceste condiții, putem asista la multe probleme cauzate de acest compartiment.
CEL MAI PROBABIL SĂ…
Fie implicați într-un moment controversat care să facă valuri. Nu este exclus să fie vorba despre un penalty, acordat sau nu, cu Suarez în prim-plan.

CEL MAI PUȚIN PROBABIL SĂ…
Îl convingă pe selecționer să mai rămână la timonă pentru încă o campanie. Implicarea lui Oscar Tabarez nu se poate pune la îndoială, mai ales că el a lucrat chiar și în condițiile în care suferă de o afecțiune rară și serioasă a sistemului nervos, sindromul Guillain-Barré, ce-l obligă să folosească cârje și scaunul cu rotile. După 12 ani de funcție, probabil că se va bucura de o binemeritată ieșire din scenă.

CE SPERĂ EI SĂ SE ÎNTÂMPLE
Uruguayul și-ar dori să ajungă măcar în semifinale, precum în 2010.

CE SE VA ÎNTÂMPLA
Prezență în sferturi sau chiar mai sus, o frumoasă ieșire din scenă pentru o generație de aur.

JUCĂTOR CHEIE: LUIS SUAREZ

Luis Suarez

Diferența dintre echipa Uruguayului cu Suarez sau fără el este uriașă. Celeștii au descoperit acest lucru în perioada în care a fost suspendat după ce l-a mușcat pe italianul Giorgio Chiellini la Mondialul din 2014, atunci când brazilienii le-au administrat un 4-1 chiar în propriul fief în campania de calificare. Dincolo de golurile sale, jucătorul Barcelonei este și un jucător inspirațional pentru colegi.

 

SELECȚIONER: OSCAR TABAREZ

Nimeni nu a condus o echipă națională în atâtea meciuri precum El Maestro. Este responsabil de modelarea caracterului unei generații de excepție.

Oscar Tabarez

FORMAȚIE PROBABILĂ (1-4-4-2): Muslera- Maxi Pereira, Gimenez, Godin, Caceres- Sanchez, Vecino, Valverde, Bentancour- Cavani, Suarez.

PALMARES LA WORLD CUP

1930 Campioni mondiali
1934 Nu au participat
1938 Nu au participat
1950 Campioni mondiali
1954 Locul 4
1958 Nu s-au calificat
1962 Grupe
1966 Sferturi de finală
1970 Locul 4
1974 Grupe
1978 Nu s-au calificat
1982 Nu s-au calificat
1986 Optimi de finală
1990 Optimi de finală
1994 Nu s-au calificat
1998 Nu s-au calificat
2002 Grupe
2006 Nu s-au calificat
2010 Locul 4
2014 Optimi de finală

Adaugati comentariu